Müteahhitlerden İstihdam Seferberliğine Destek

MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci: 'İnşaat sektörü olarak daha fazla istihdam sağlamak istiyoruz. İçel'de önümüzü tıkayan 5 binlik planlar da onaylanırsa sektörümüzde en az 10 bin kişi daha istihdam edebileceğiz'

İçel Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli istihdam seferberliği çağrısına ilişkin, İçel inşaat sektörü olarak önlerini tıkayan 5 binlik planlar da onaylanırsa en az 10 bin kişiye daha istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, MERYAP olarak istihdam seferberliğine destek vererek istihdam oranlarını yüzde 10 civarında artırdıklarını belirtti.

Yeni istihdamlar için çalıştıklarını ifade eden Ekinci, kaydetti:

'Arsa sorunu, kentte ciddi sıkıntılara yol açıyor. Hal böyleyken ticari gelişim sağlanmıyor. Bizler yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntısının çözülmesi için 1/5 binlik planların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. MERYAP olarak istihdam seferberliğine elimizden gelen desteği vererek istihdamı artırdık. İnşaat sektörü olarak daha fazla istihdam sağlamak istiyoruz. İçel’de önümüzü tıkayan 5 binlik planlar da onaylanırsa sektörümüzde en az 10 bin kişi daha istihdam edebileceğiz.'

Ekinci, bu şartlarda bile inşaat sektörü olarak halen istihdam konusunda üzerilerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını da dile getirdi.

Kaynak: AA