Kocasinan'dan Tarihi Yapılara Onarım

Kocasinan Belediyesi, Erkilet bölgesindeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve kültür turizmine kazandırmak için çalışma başlattı.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çalışmalar için Mardin Artuklu Üniversitesi'nden gelen akademisyen ve öğrenciler bölgede incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bölgede yaptığı inceleme sonrası, bölgeyi hem Kayseri'ye hem de Türkiye'ye kazandıracakları ve mimari kültür hazinesi haline getireceklerini belirtti.

İlçe genelinde tarihi ve kültürel mirasları aslına uygun bir şekilde restore ettirip geleceğe aktarmak için çok yönlü yatırımlar yaptıklarını anlatan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

'Yapacağımız çalışmalar ile Erkilet'te tarihi dokuyu yaşatarak bölgeyi, hem şehre hem de Türkiye'ye kazandıracağımız bir mimari kültür hazinesi haline getireceğiz. İlk olarak atölyelerde proje çalışmaları yaptık. Ardından inşa çalışmalarına başlayacağız. Bir dönem Kapadokya Krallığı'nın yaşadığı bölge, kültür mirasına kazandırılması gereken bir değerdir. Bu değerlerin korunması için bugün bir adım atıyoruz. Araştırma ve inceleme sonrası gerek yerin üzerindeki dokuların gerekse yerin altındaki yapıların korunması sağlanacaktır.'

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Emin Selçuk Taşar da 'Erkilet bölgesinde 4 akademisyen arkadaşımız ve 24 öğrenci ile birlikte 3 gündür proje çalışması yürütüyoruz. Burada çok ciddi bilgi birikimi var. Bu bilgi birikiminin ortaya çıkarılması için hassasiyetle araştırmalar yapıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA