Kocaoğlu'ndan Beraat Açıklaması

'Adalete inandık ve sadece adalet istedik. Bizim 5 yıldır savunduğumuz konular tek tek ele alınmış incelenmiş ve yasaya uygun olmayan, kural dışı, ahlak dışı hiçbir işimizin olmadığı tekrar tescil edildi'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik 129 kişinin yargılandığı davada verilen beraat kararına ilişkin, 'Adalete inandık ve sadece adalet istedik' dedi.

İzmir Adliyesi çıkışında, mahkemenin verdiği beraat kararını değerlendiren Kocaoğlu, yargı sürecinin 5 yıl sürdüğünü hatırlattı.

Yargılanan arkadaşıyla beraat ettiklerini dile getiren Kocaoğlu, 'Adalete inandık ve sadece adalet istedik. Bizim 5 yıldır savunduğumuz konular tek tek ele alınmış incelenmiş ve yasaya uygun olmayan, kural dışı, ahlak dışı hiçbir işimizin olmadığı tekrar tescil edildi. Savunmamda, 'Bu iddianame bizim şeref vesikamızdır.' demiştim. Bu iddianamenin şeref vesikası olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin onurunun, gururunun ve namusunun nasıl çalıştığının tekrar ispatlanmasıdır.' diye konuştu.

Kocaoğlu, kendilerine düşenin, yarından itibaren İzmirli hemşerilerinin hizmetinde daha büyük projelere imza atmak olduğunu dile getirdi.

'Allah tüm namuslu insanlara böyle acı ve sıkıntı göstermesin' diyen Kocaoğlu, kendilerine inananlara teşekkür etti.

- Dava

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılının mayıs ve kasım aylarında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bazı belediye çalışanlarına yönelik 'ihalelerde yolsuzluk ve organize suç örgütü kurma' gibi suçlamalarla operasyon düzenlemiş, 130 kişi gözaltına alınmış, 18'i tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede, sanıklara 'ihaleye fesat karıştırma, suç örgütü yöneticisi olmak, suç örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, suçu bildirmemek ve görevi kötüye kullanmak' gibi suçlamalar yöneltmişti.

Kocaoğlu için 397 yıla kadar hapis cezası istenen davada 2012 yılında tutuklu sanıklar tahliye edilmiş, sanıklardan Alaattin Eraslan 2013'te hayatını kaybetmişti.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanmıştı.

İddianameyi hazırlayan Savcı Birol Çengil, HSYK tarafından meslekten ihraç edilerek, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Bugün görülen davada ise mahkeme heyeti, 'toplanan deliller hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle' aralarında Kocaoğlu'nun da bulunduğu 129 sanığın beraatine karar verdi.

Kaynak: AA