Kırşehir'den Haleplilere Yardım

Kırşehir'de bulunan iki sivil toplum kuruluşu, Haleplilere ulaştırılmak üzere yardım kampanyası düzenledi.

Hacı Cevat Efendi Vakfı (HACEV) ve Ahi Bacıyan Hayırda Yarışanlar Derneği, Halep'ten Suriye sınırındaki kamplara gelenler için kıyafet, bot ve kuru gıdadan oluşan 40 yardım kolisi hazırladı.

HACEV Başkanı Mehmet Canlar gazetecilere yaptığı açıklamada, mağdur ve yetimlere her zaman yardım edilmesi gerektiğini ifade etti.

Canlar, şöyle konuştu:

'Kırşehir Valiliği öncülüğünde Haleplilere yardım kampanyasına, HACEV Vakfı olarak duyarsız kalmadık, Ahi Bacıyan Hayırda Yarışanlar Derneği ile ortaklaşa kıyafet, bot ve kuru gıdadan oluşan 40 yardım kolisi hazırladık. Halep'de yaşanan iç savaş nedeniyle ve olumsuz kış şartlarında mağdur olan kardeşlerimize bir nebze olsun yardımcı olabilmek ve eksiklerini giderebilmek istedik. İnşallah en kısa zamanda bu iç savaş sona erer huzur, barış ve kardeşlik hakim olur. Hayırda bulunanlardan Allah razı olsun, Allah hayırlarını kabul etsin.'

Dernek Başkanı Cenk Dulkadiroğlu ise Halep'te yaşanan olaylara üzüldüklerini, destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, bütün Kırşehirlileri yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

Kaynak: AA