Kimya Sektörüne İletişim Semineri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, ‘Kimya Sektöründe Meslek Hastalıkları ve Etkili Yönetim ve İletişim Becerileri’ konulu seminere ev sahipliği yaptı.

Kimya Sektörüne İletişim Semineri
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi eğitimleri ile oda üyelerine ve çalışanlarına destek olmayı sürdürüyor. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi MESYEB’in bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Duran, buradaki çalışmaların iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Kimya sektörünün çalışanlar açısından risk derecesi en yüksek sektörler arasında yer aldığını belirten Duran, güvenli bir çalışma ortamının sağlanması açısından bu tarz seminerlerin fayda sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan ise hemen hemen her mesleğin kendine has bir hastalığı olduğunu söyledi.

Türkiye’de her yıl 6 binden fazla çalışanın meslek hastalığından ötürü malüliyet yaşadığını hatırlatan Arslan, 2 binin üzerinde de ölüm vakası gerçekleştiğini söyledi.

Meslek hastalıklarındaki artışın önlenmesi adına, çalışanların mutlaka daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, düzenlenen seminerin faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Akademi Projesi’nde bir diğer eğitim ise Altıparmak hizmet binasında gerçekleştirildi.

Dr. Cengiz Tavukçuoğlu tarafından gerçekleştirilen eğitimlere BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da katıldı.

İş dünyasından gelen talepler doğrultusunda BTSO Akademi’nin eğitim programlarına devam ettiğini dile getiren Onur, Cengiz Tavukçuoğlu gibi çok değerli bir eğitmeni de üyeleriyle bir araya getirmiş olmaktan ötürü mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA