Isparta'da 'Size Geliyoruz' Projesi

Isparta Belediyesi ‘Size Geliyoruz’ toplantılarının ilkini Yedişehitler Mahallesi’nden başladı.

Isparta'da 'Size Geliyoruz' Projesi
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye meclisi üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte Yedişehitler Mahallesi Yıldızhan Kıraathanesinde Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Günaydın, belediye olarak bugüne kadar yaptıkları yatırımların ve hizmetlerin bir aşamaya geldiğini ve bunları açıklamak amacıyla vatandaşların karşısına çıktıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Günaydın, göreve geldiği günden buyana özellikle şehrin altyapısı konusuna ağırlık verdiklerini ve bu sorunun ortadan kaldırıldığına değindi. Altyapı çalışmaları ile birlikte şehirde ilk aşama olarak ana yolların asfaltının tamamlandığını ve ardından da ikinci etap ana yolların yapımının da bitirildiğini aktaran Günaydın, “Şimdi de Mahallelerimizde sokak bazlı asfalt çalışmaları başlattık. Geçen sezonda 6 Mahallenin sokak bazlı asfalt çalışmalarını tamamlandık. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları belli bir sırayla yapmak lazımdı. Çok sayıdaki önümüze koyduğumuz hedeflerimize ulaştık” dedi.

Isparta’yı yaşanabilir şehirlerarasında ilk sıraya çıkardıklarını belirten Başkan Günaydın, belediye olarak da su ile birlikte birçok hizmetin çok düşük bedellerle yapıldığını aktardı. Atık su bedeli almak istemediklerini ancak bunun kanuni bir zorunluluk olduğunu belirten Günaydın, yine mecliste alınan kararla 3 metreküpe kadar olan su kullanımlarından ücret alınmadığını böylelikle ihtiyaç sahiplerine de dolaylı olarak yardımda bulunduklarını anlattı.

Yeni otogarın ihalesinin 6 Mart’ta yapılacağına da değinen Başkan Günaydın, Gökkubbe’nin de Isparta’yı yücelten bir alan olduğunu aktardı. 3-12 Mart tarihleri arasında 1.Kitap Fuarı düzenleneceğini ve bu fuara tüm Ispartalıları davet eden Günaydın, Etnografya Müzesinin yanına yeni ilave müze projesinin de tamamlandığını yakın zamanda inşaata başlayabileceklerini kaydetti.

Isparta’da kimsenin aç ve açıkta kalmamasını istediklerini ve bunun için de Gıda ve Giyim Bank’ı kurduklarına değinen Günaydın, “Isparta’da aç yatan vatandaşımız olmayacak. Bizim tespitlerimiz var. Ancak tespit edemediklerimizde oluyor. Komşusu ihtiyaç sahibiyken, bize bildirmeyen mobal altındadır” yönündeki çağrısını da yineledi.

Yapılan toplantıda Belediye Meclisi üyeleri de vatandaşlara imar, sosyal hizmetler ve belediyenin şirketleri ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.
Kaynak: İHA