Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Kars İl Başkanı Çalkın: 'Karslı nasıl 15 Temmuz'da vatanına, milletine, Cumhuriyetine sahip çıktıysa ben inanıyorum ki inşallah 16 Nisan'da da aynı şekilde bu değerlerine sahip çıkacak'.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 'Karslı nasıl 15 Temmuz'da vatanına, milletine, Cumhuriyetine sahip çıktıysa ben inanıyorum ki inşallah 16 Nisan'da da aynı şekilde bu değerlerine sahip çıkacak.' dedi.

Partisinin İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalkın, 25 Şubat'ta 81 il teşkilatının katılımıyla Ankara'da 'Evet' kampanyasına AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde başladıklarını hatırlattı.

Çalkın, Kars'ta da halk oylaması çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, 'Kars için Türkiye için 'Evet'in ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, Ankara'dan gelir gelmez hemen arkadaşlarımızla programları yaptık, çalışmalara başladık.' dedi.

Yapılan ziyaretlerde vatandaşların olumlu tepkilerinden memnun kaldıklarını anlatan Çalkın, 'Dün 6 köyü gezdik, elhamdülillah insanların bakış açısı çok güzel. Karslı nasıl 15 Temmuz'da vatanına, milletine, cumhuriyetine sahip çıktıysa ben inanıyorum ki inşallah 16 Nisan'da da aynı şekilde bu değerlerine sahip çıkacak. Karslı Cumhurbaşkanına, demokrasisine, vatanına, bayrağına, ezanına ve Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sahip çıkacak ve 'Evet' diyecek, diye ümit ediyorum bunun yansımalarını görüyoruz.' diye konuştu.

Çalkın, sözlerine şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın dediği gibi bu kesinlikle bir rejim değişikliği değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti bizler ilelebet yaşatacağız. Cumhurbaşkanımız, biz de bunun için bu sistem değişikliğinde Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için daha güçlü bir şekilde daha istikrarlı bir şekilde yaşaması için bizler de 'Evet' diyeceğiz inşallah.'
Kaynak: AA