Erzincan'da KYK'lı Kızlar Kayak Öğreniyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı Erzincan Kız Yurdu öğrencileri kış sporları çerçevesinde; Ergan Dağı Kayak Merkezine geziler düzenleyerek, onların kayak yapmalarına ve kayak öğrenmelerine fırsat sunuyor.

Erzincan'da KYK'lı Kızlar Kayak Öğreniyor
KYK Erzincan İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kayak ve gezi etkinliğine Türkiye Kayak Federasyonunca da destek verildi.

Ergan Dağı Kayak merkezine götürülen 30 öğrencinin hem kayak yapma imkânı bulması, hem de öğrenmesi için düzenlenen faaliyetin devam edeceği, öğrencilere gruplar halinde kayak eğitimi verileceğini belirten KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, “Gençlik HizmetleriSpor İl Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu faaliyette öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde kış sporlarını tanımaları, yapmaları gibi imkânları da yurt öğrencilerimize sunmak istiyoruz. Bu anlamda katkı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcuya, Türkiye Kayak Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Türkmen Asıllı Hukuk Fakültesi Öğrencisi MohamYoldaşova, “KYK’ya, yurt müdürümüze ve personeline çok teşekkür ediyoruz. Eğleniyoruz. Kurslara katılıyoruz. Kültürel ve sosyal etkinliklere katılıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ergan Dağına düzenlenen gezi nedeniyle duydukları mutluluğu ifade eden öğrenciler bu etkinliklerin devam ettirilecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Türkiye Kayak Federasyonu sorumlusu Şevket Gökçen ise, KYK ve kurumlarımız arasında yapılan program çerçevesinde ErganDağı kış sporları merkezinde öğrencilere yönelik kayak eğitimi kurslarının sürdürüleceğini, kayak merkezine yapılacak gezi ve etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “Üniversite gençliğimizin sportif faaliyetler alanında da bilgi, beceri ve imkân sahibi olmalarını istiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA