Donmak Üzereyken Yakaladıkları Keklikleri Evlerinde Besliyorlar

Varto ilçesine bağlı Karaköy'de vatandaşlar, donmak üzereyken yakaladıkları kınalı keklikleri sıcak evlerinde besleyerek hayata döndürdü Köylülerden Fırat: 'Köylüler olarak donmak üzere olan yaklaşık 50 kekliği yakaladık. Şu anda evlerimizde besliyoruz. Havaların ısınmasıyla tekrar doğaya bırakacağız'

Muş'un Varto ilçesine bağlı Karaköy köyünde vatandaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle barınacak yer bulamayan kınalı keklikleri sıcak evlerine alarak donmaktan kurtardı.

Köylülerden Alaattin Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy ve çevresinde etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle yuva bulamayan kekliklerin köye indiğini söyledi.

Donmak üzereyken yakaladıkları keklikleri evlerine alarak beslediklerini anlatan Fırat, 'Köyümüz kırsal bölgede olduğu için çok sayıda keklik var. Bu yıl yoğun kar ve tipi nedeniyle keklikler köyümüzün yakınına kadar indi. Köylüler olarak donmak üzere olan yaklaşık 50 kekliği yakaladık. Şu anda evlerimizde besliyoruz. Havaların ısınmasıyla tekrar doğaya bırakacağız.' diye konuştu.

- 'Keklik avını kendi aramızda yasakladık'

Köylülerden Recep Kılıçarslan da kendi aralarında avlanmasını yasakladıkları için köy çevresinde keklik sayısının arttığını söyledi.

Çevre illerden gelen avcıların köy çevresinde avlanmasına izin vermediklerini ifade eden Kılıçarslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Diğer bölgelerde bilinçsiz avlanma sonucu keklik neslini tükenme noktasına getirdiler. Fakat bizim bölgede çok sayıda keklik bulunuyor. Donmak üzereyken bulduğumuz keklikleri evlerimizde besliyoruz. Karın kalkmasından sonra keklikleri tekrar doğaya bırakacağız. Çünkü kınalı keklikler olmadan dağların bir güzelliği ve anlamı olmuyor.'
Kaynak: AA