'Cumhurbaşkanlığı Sistemi Ve Anayasadaki Değişiklikler' Sempozyumu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3-4 Mart'ta gerçekleştirilecek 'Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasadaki Değişiklikler' konulu sempozyuma 81 ilden 500 gencin katılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cumhurbaşkanlığı sisteminin siyasi, sosyolojik, tarihi ve hukuki açılardan ele alınacağı 'Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasadaki Değişiklikler' konulu ulusal sempozyum, 3 Mart Cuma günü bir otelde başlayacak. İki gün sürecek sempozyuma 81 ilden 500 genç katılacak.

Sempozyum 5 oturumda gerçekleştirilecek. 3 Mart Cuma günü yapılacak olan ilk oturumda 'Türkiye'de sistemin reformuna ilişkin tartışmalar ve Türkiye'de niçin yönetim sistemi değişikliğine ihtiyaç var?', ikinci oturumda 'Anayasa değişikliğinin politik hukuk yaklaşımları/felsefesi, niteliği, özellikleri ve temel yaklaşımlar', üçüncü oturumda 'Anayasa değişikliğinin pozitif hukuk içeriği; Hükümet modeli hükümleri, diğer hükümler', dördüncü oturumda 'Cumhurbaşkanlığı sistemi çerçevesinde kuvvetler ilişkisi ve kuvvetler ayrılığına ilişkin esaslar' konuları ele alınacak.

Cumartesi günü devam edecek sempozyumun son oturumunda ise 'Uluslararası ilişkiler açısından anayasal değişimin önemi' konuları hakkında değerlendirmeler yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak sempozyuma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Yasin Aktay, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop gibi çok sayıda kişinin davet edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA