Bursa'da Organ Ve Doku Nakli Koordinatörleri Toplantısı

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerin organ ve doku nakli koordinatörleri değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda, beyin ölümü gerçekleşen hastalardan organ bağışının koordinasyonu, beyin ölümünde yoğun bakım süreci, Bursa'da organ bağışı ve nakli konularına değinilirken, 2017 planlamaları da değerlendirildi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı, Organ Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Yavuz Selim Çınar ve 3 yıldır donör bağışında Türkiye birincisi olan Bursa Çekirge Devlet Hastanesinin Yoğun Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Mustafa Sevdar ve Organ Nakli Koordinatör Hemşiresi Tamara Uzun Bal, toplantıda, koordinatörlerle tecrübelerini paylaştı.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Kazancı, açış konuşmasında, toplantının amacının organ nakli koordinatörlerini güçlendirerek daha azla organ bağışı yapılmasının sağlanması olduğunu söyledi.

En önemli önceliklerinin organ bağışı bekleyen hastalar için ikinci bir hayat şansına vesile olmak olduğunu anlatan Kazancı, şunları dile getirdi:

'Genel sekreterliğimize bağlı hastanelerde 2016 yılında 103 beyin ölümü sonrası 48 donörden organ nakli gerçekleşmiş ve bölge olarak 22 pmp (milyon nüfus başına kadavradan donör sayısı) oranına ulaşmış bulunmaktayız. Genel Sekreterliğimiz bünyesinde uzun soluklu yapılan çalışmalar neticesinde mart ayında organ nakil merkezimizi açmayı ve hizmet sunumuna başlamayı planlamaktayız. Böylece ilimizde kamuda da organ naklini hizmetini vermeye başlamış olacağız. Bu başarının sürekli ve ivme kazanarak devam etmesi yönünde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA