'Antalya Buğdayını Arıyor' Projesi

ATB Meclis Başkanı Kayan: 'Çalışmanın sonunda bölgeye has buğday türünü belirleyip üreticimizin bilgisine sunacağız.'

'Antalya Buğdayını Arıyor' Projesi
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Hububat Çalışma Grubu üyeleri, Antalya Buğdayını Arıyor Projesi kapsamında geçen aralık ayında BATEM arazine ekimi gerçekleştirilen buğday çeşitlerinin gelişimini inceledi.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Hububat ve Mamulleri Meslek Komitesi üyeleri İbrahim Köseoğlu, Ahmet Yılmaz, Mehmet Özmen, Yusuf Karasu, İbrahim Gök'ün yanı sıra proje paydaşları incelemede yer aldı.

ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, borsa olarak projeyi başlattıklarını anımsatarak, 'Paydaşlarımızla yöremize en uygun buğdayı bulmaya çalışıyoruz. Bu yıl üçüncü yılına giren proje çerçevesinde ekimi yapılan buğday çeşitleri üzerinde konunun uzmanlarıyla inceleme yaptık. Buğdayların gelişimi gayet iyi. Bazı türlerin gelişimi daha iyi. Çalışmanın sonunda bölgeye has buğday türünü belirleyip üreticimizin bilgisine sunacağız.' açıklamasında bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp de BATEM arazisine yapılan ekimde 3 çeşidin ön plana çıktığını belirterek, en iyi çeşidin belirlenerek çiftçinin kullanımına sunulmasını istedi.

Alp, 'Üretici olarak ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmemiz için ürünler üzerinde yapılan Ar-Ge çalışmaları çok önemli. Böyle bir çalışmaya öncülük ettiği için Antalya Ticaret Borsamıza teşekkür ediyoruz.' dedi.

BATEM Müdür Yardımcısı Mustafa Soysal ise projeden elde edilen sonucun bölgedeki ürünün kalite ve verimine yansıyacağını kaydetti.
Kaynak: AA