ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Lübnan'da

Votel, Washington'un Lübnan ordusuyla ilişkilerini güçlendirerek işbirliğine devam edeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD'nin Lübnan ordusuna askeri yardımlarının süreceğini ve ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Votel'i ve ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Elizabeth Richard'ı Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede ABD'li komutan Votel'in, Washington'un Lübnan Ordusu'yla ilişkilerini güçlendireceğini ve askeri yardımların süreceğini ifade ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Avn'ın ise Lübnan'ın istikrarı ve sınır güvenliği ile terörizme karşı mücadelesi kapsamında ABD'nin askeri yardımlarının sürmesinin önemine dikkat çektiği bilgisi paylaşıldı.

ABD'li komutan Votel ve büyükelçi Richard daha sonra başbakan Saad Hariri ile Hükümet Sarayı'nda görüştü. Başbakanlıktan yapılan açıklamada görüşmede ABD'nin Lübnan Ordusu'na yönelik yardım konusunun ele alındığı ifade edildi.

ABD'li komutan daha sonra Savunma Bakanı Yakup Sarraf ile de bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinin verilerine göre, Washington'un 2005'ten bu yana Lübnan güvenlik birimlerine 1,4 milyar dolar değerinde yardım sağladı.
Kaynak: AA