'200 Bin Suriyeli Çocuk, Çocuklarımızla Aynı Eğitimi Paylaşıyor'

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirci:'200 bin Suriyeli kardeşimizin çocukları, ülkemizde, okullarımızda, sınıflarımızda çocuklarımızla beraber aynı eğitimi paylaşıyorlar. Türkiye'deki üniversitelerde yaklaşık 19 bin Suriyeli öğrenci, geçici eğitim merkezlerinde de 305 bin çocuk eğitim alıyor'

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, '200 bin Suriyeli kardeşimizin çocukları, ülkemizde, okullarımızda, sınıflarımızda çocuklarımızla beraber aynı eğitimi paylaşıyorlar. Türkiye'deki üniversitelerde yaklaşık 19 bin Suriyeli öğrenci, geçici eğitim merkezlerinde de 305 bin çocuk eğitim alıyor.' dedi.

Mardin'de 23 ilin milli eğitim müdürlerinin katılımıyla, 'Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koordinasyon Toplantısı' yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararnameyle Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, kentte misafir edilen Suriyeli çocukların yaşadıkları tramvayı atlatmaları için günlük yaşama katılmalarını sağladıklarını söyledi.

Suriyeli öğrencilerin Türk öğrencilerle aynı hizmeti aldığına işaret eden Yaman, bu hizmetlere Mardin Büyükşehir Belediyesini de dahil ettiklerini vurguladı.

Mustafa Yaman, bu kapsamda sığınmacıların hem il içine hem de il dışına gidişlerini çok rahat sağlayabilecekleri imkan sunduklarını dile getirerek, bu çalışmaların süreceğini aktardı.

- Suriyeli sığınmacıların eğitimi

Müsteşar Yardımcısı Demirci, Türkiye'de yaklaşık 5 senedir 3 milyona yakın sığınmacının yaşamını sürdürdüğünü anımsattı.

Ülkede yaklaşık 835 bin 6-18 yaş arası sığınmacı çocuk bulunduğunu ifade eden Demirci, hedef kitleleri olan 835 bin çocuktan 186 bininin okullarda okuduğunu kaydetti.

Ercan Demirci, '15 bini ise okula gelemeyen e-Okul yoluyla okuyan çocuklarımız. Toplamda 200 bin Suriyeli kardeşimizin çocukları, ülkemizde, okullarımızda, sınıflarımızda çocuklarımızla beraber aynı eğitimi paylaşıyorlar. Türkiye'deki üniversitelerde yaklaşık 19 bin Suriyeli öğrenci, geçici eğitim merkezlerinde de 305 bin çocuk eğitim alıyor. Çıraklık okullarımız Suriyeli öğrencilerimizin istifade etmesi için kapılarını sonuna kadar açmış durumda. Gelecek sene bu daha da yaygın hale gelecek.' diye konuştu.

Toplantıda, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA