Ulaş'ta 'Geleceği İşleyen Hünerli Eller' Projesi

Ulaş ilçesinde, 'Geleceği İşleyen Hünerli Eller' Projesi kapsamında açılacak kurslar belli oldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle finanse edilen 'Geleceği̇ İşleyen Hünerli̇ Eller' Projesi̇ kapsamında ilçede, takı çizimi ve üretimi, gümüş takı işlemeciliği ve Japon süsleme sanatı şippoyaki kursları açılacak.

Kurslar Ulaş Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılacak kurslar hakkında bilgi vererek, 'Takı çizimi ve üretimi 6 Mart-28 Nisan, gümüş takı işlemeciliği, 2 Mayıs-22 Haziran, şippoyaki kursu da 4 Nisan-22 Haziran'da tarihlerinde verilecek.' dedi.

Kurslara 25-64 yaş arası 46 kursiyerin katılacağını aktaran Aslan, 'Kursiyerler Ulaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenecek. Kurs süresince, kursiyerlerin 0-6 yaş aralığındaki çocuklarına kurs merkezindeki çocuk bakım odalarında bakılacak ve yine kurs süresince kursiyerlere iaşe bedeli ödenecek.' diye konuştu.

Aslan, kursiyerlere aile içi iletişim, kişisel gelişim, anne sağlığı ve çocuk eğitimi konularında da seminerler verileceğini belirterek, 'Kursiyerlere kurs süresince yaşam koçluğu eğitimi almış öğretmenler tarafından iş ve aile hayatı konularında destek sağlanacak. Kursiyerlerin katılabilecekleri sosyal etkinlikler kapsamında Gaziantep ve Kapadokya'ya da gezi düzenlenecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA