MASKİ,20 Mahallede Dere Islahlarına Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 20 mahallede dere ıslah çalışmalarına başladı. Vatandaşları su baskınlarından kurtararak can ve mal güvenliğini sağlayan MASKİ, 5 milyonluk yatırım ile 2017 yılı 1. etap dere ıslahlarına Ahmetli’nin Dereköy Mahallesi ile başladı.

MASKİ,20 Mahallede Dere Islahlarına Başladı
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında il genelinde gerçekleştirdiği dere ıslah ve temizlik çalışmalarına 2017’de de 1. etapta 20 mahallenin ıslah çalışmalarını ekleyerek su baskınlarını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. 5 milyonluk yatırım ile hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak Ahmetli ilçesine bağlı Dereköy Mahallesinde bulunan derede ıslah çalışmalarına başladı.



Yatırımlar giderek artıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı 2016 yılı kapsamında derelerde gerçekleştirdiği açık ihale yolu ile dere ıslah çalışmalarında su ana kadar 3 milyon 700 bin tutarında harcadı. 2017 yılı 1. etap dere ıslah kapsamında betonarme U kesiti kutu menfez, istinat duvarı, taş duvar, tersip bendi ve trapez kanal uygulamalarını ise 5 milyon liralık bedel ile gerçekleştirecek.

“Mahallemize güzel hizmetler yapılıyor”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün mahalleye güzel hizmetlerinin olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Ömer Başkurt, “Mahallemizde kanalizasyon, içme suyu ve parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Şuanda da deremizde çalışmalar yapılıyor. Mahallemiz bu hizmetlerle güzel oldu. Cengiz Başkanımız mahallemize güzel çalışmalar yaptı. Çok sağ olsun. Hizmetlerinden çok memnunuz. Cengiz Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.



“Hizmetlerden çok memnunuz”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Ahmetli Dereköy Mahallesindeki derede başlattığı çalışmadan dolayı çok memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Oruç Karaaslan, “Sağ olsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün mahallemize çok hizmet verdi. Kanalizasyon ve içme suyu şebeke borularımızı sıfırdan yapıverdi. Eskiden çok mağdur durumdaydık. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra parke taşı döşeme çalışması yapıldı. Başkanımızdan mahallemiz için düğün salonu ve sondaj çalışması istemiştik. Düğün salonumuz yapıldı. Sondaj çalışmamızda yakın zamanda başlanacağı bilgisini aldık. Allah başkanımızdan razı olsun. Deremizdeki çalışmada bugün başladı.

Mahalle sakinlerimizde bu hizmetlerden çok memnunlar. Başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah ona uzun ömürler versin. Cengiz Başkanımıza sonsuz selamlarımı sunuyorum” dedi.



“Hizmetlerimizi 17 ilçede aralıksız sürdürüyoruz”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Manisa genelinde yatırımlarının artarak devam ettiğini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’den aldığımız güç ile MASKİ Genel Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi 17 ilçede sürdürüyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız bünyesinde 2016 yılında Manisa’da 56 kilometrelik dere temizlik ve ıslah çalışması gerçekleştirdik. 2017 yılında da 1. etapta 20 mahallemizdeki dereleri ıslah edeceğiz. Dere ıslahlarımıza Ahmetli ilçemizin Dereköy Mahallesiyle başladık. Vatandaşlarımızın su baskınlarına maruz kalmadan can ve mal güvenliklerini sağlamak adına yaptığımız çalışmalar Manisa’ya ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA