Kayak Merkezinde Kestane Ve Patates Keyfi

Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde, 2 bin metre rakımlı zirvede kayakseverlere, kuzinede pişirilen patates ve kestane ikram ediliyor Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Demiröz: 'İnsanlar burada hem kayak yapıyor hem kuzine karşısında ısınırken kestanesini, patatesini yiyor'.

Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin 2 bin metredeki zirvesinde konuklara kuzinede pişirilen patates ve kestane ikram ediliyor.

Ilgaz Dağı'nın eteklerinde, İstanbul, Bursa ve Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere birçok kentten kayakseveri ağırlayan Yıldıztepe, ziyaretçilerine kış sporlarının yanı sıra sıcak bir ortam da sunuyor.

Kayak merkezinden telesiyejle ulaşılan yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Yıldızkule'de kayakseverlere kuzine sobanın başında çayın yanında, kestane ve patates ikram ediliyor.

Ankara'dan Yıldıztepe'ye gelen Özlem Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldıztepe'yi çok sevdiklerini dile getirdi.

Sabah saatlerinde bölgeye geldiklerini söyleyen Uzun, 'Yıldıztepe'de kayak yaptık, bölgeyi gezdik, hoşça vakit geçirdik. Telesiyeje binerek, Yıldıztepe'nin zirvesi olan Yıldızkule'ye çıktık. Telesiyej yolculuğu sırasında bölgenin doğal güzelliklerini tepeden izleme fırsatını yakaladık.' dedi.

Zirvede havanın sert olduğunu vurgulayan Uzun, 'Zirveye geldiğimizde soğuk havada kuzine başında ısınma şansını yakaladık. Bu sıcak ortamda sıcacık çayımızı içtik sonra da kuzinede pişen kestane ve patatesin tadına baktık. Çok güzel bir uygulama olmuş.' diye konuştu.

Ailesiyle Yıldıztepe'ye gelen 5 yaşındaki Melis Aslantaş da telesiyejle gezmeyi çok sevdiğini söyledi.

İkramları çok beğendiğini kaydeden Aslantaş 'Sobanın etrafında ısınıp patates ve kestane yedik. Çok güzel olmuş, çok beğendim. Tekrar gelmek istiyorum.' ifadelerini kullandı.

- 'Bölgede üretilen ürünler ikram ediliyor'

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aydın Demiröz, bölgenin doğal güzellikleri ile her zaman ilgi gördüğünü vurguladı.

Çankırı Valisi Mesut Köse'nin talimatıyla bölgede görev yaptıklarını anlatan Demiröz, 'Yıldızkule'de gelen konuklara kuzinede yapılan kestane ve patates ikram ediliyor. Bölgede üretilen bazı ürünlerin yine burada ikram ediliyor olması ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlıyor.' dedi.

Soba kültürünün yok olmaya başladığını vurgulayan Demiröz, şunları kaydetti:

'Evlerde artık soba yok. Kuzine hemen hemen hiç yok. İnsanlar burada hem kayak yapıyor hem kuzine sobanın karşısında ısınırken kestanesini, patatesini yiyor. Bu görüntü çok hoş oluyor. 2 bin metre yükseklikteki bir tepeden bahsediyoruz. 2 bin metre yüksekte Ilgaz'ın muhteşem görüntüsünü izlerken kestane ve patates yemek insanları bölgeye çekiyor.'
Kaynak: AA