Çankaya Belediyesinden Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Çankaya Belediyesince , 2016'da 4 bin 125 vatandaşa ücretsiz verilen evde sağlık hizmeti sayısı bu yıl ikini katına çıkarılacak.

Çankaya Belediyesi 2016'da 4 bin 125 başkentlinin ücretsiz faydalandığı evde sağlık hizmeti sayısını, bu yıl iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sene başından itibaren evde sağlık hizmeti kapsamında bin 77 kişiye pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmet ile hasta nakli ve hasta değerlendirme hizmeti verildi.

2016'da 4 bin 125 vatandaşa bu hizmetleri sağlayan belediyenin bu yılki hedefi ise bu rakamın iki katı olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sağlık gereksinimlerinin ücretsiz verilmesinin temel insan hakkı olduğunu belirterek, hizmetlerinde insanı merkeze alan ve ihtiyaçlara cevap veren bir anlayışla hareket ettiklerini belirtti.

Çankaya’da sosyal demokrat belediyeciliğin gereklerini hizmete dönüştürdüklerini kaydeden Taşdelen, “Bizim, rant odaklı değil insan odaklı hizmet anlayışımız var. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Akla yatkın olmayan, vatandaşa fayda sağlamayan projelerle işimiz yok, gerekeni yapıyoruz. Halkımızın her zaman yanındayız. Çankayalılar istedikleri zaman belediyelerine ulaşabiliyor ve hizmetlerinden yararlanabiliyor. Sağlık hizmetlerimiz de ücretsiz; ihtiyacı olan evinde alıyor bu hizmeti veya semtlerdeki sağlık evlerimize gelip alıyor. Halkımız mutlu, biz mutluyuz” ifadelerini kullandı.

- Ücretsiz hizmetten nasıl faydalanılıyor?

Çankaya Halk Sağlığı Merkezinin 0 850 455 02 65 numaralı ücretsiz hat aracılığıyla ulaşarak hizmet alma talebini ileten vatandaşlar, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini ve hasta nakli hizmetini alabiliyor.

Ayrıca, Evde Sağlık Hizmeti’nde hastaları evinde ziyaret eden sağlık ekipleri, sağlık sorunlarını dinleyerek bilgilendirme ve sağlık kuruluşuna yönlendirme konusunda da destek veriyor. Belediye, başvuruda bulunan vatandaşlara kendi ambulansları ile nakil hizmeti de veriyor.

Kaynak: AA