Aydın Dış Ticarette 4 Kat Büyüdü

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: 'Dış ticaretimizdeki olumlu gelişmelerin, ekonomik istikrarın en önemli bileşenlerinden olduğunu tereddütsüz söyleyebiliriz'.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın dış ticaret hacminin 20022 yılından bu yana 4 kat büyüdüğünü belirterek, dış ticaretteki olumlu gelişmelerin, ekonomik istikrarın en önemli bileşenlerinden olduğuna işaret etti.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'ın ihracat ve ithalat rakamlarını değerlendirdi.

Aydın'ın, farklı düzeylerdeki yatırımcılara verilen desteklerle dış ticaretini geliştirdiğini ifade eden Erdem, kentin 2002'de 209,4 milyon dolar olan dış ticaretinin 2016 yılında 889,7 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Dış ticarette 2002'de 156,5 milyon dolar olan ihracat payının, 2016 yılında 618 milyon dolar olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Erdem, Ekonomi Bakanlığı tarafından 2002 yılından bu yana Aydın ili için 7,8 milyar lira tutarındaki 639 yatırıma ‘Teşvik Belgesi’ düzenlenmesinin, il ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade etti.

Erdem, sadece 2016 yılında bin 495 kişilik istihdam öngören 1,4 milyar lira tutarındaki 93 yatırıma destek olunduğunu ve Destekleme Fiyat İstikrar Fonu’ndan (DFİF) Aydın’a 38 milyon lira ödeme yapıldığını aktaran Erdem, şunları kaydetti:

'Dış ticaretimizdeki olumlu gelişmelerin, ekonomik istikrarın en önemli bileşenlerinden olduğunu tereddütsüz söyleyebiliriz. Cari açığı kapatmak ve ekonomiyi güçlendirmek için ithalatı azaltmak ve ihracatı arttırmak için yatırımcılara ve ihracatçılarıma verdiğimiz destekler, milli gelirin istikrarlı bir şekilde büyümesine, işsizliğin azalmasına, ülkemizin ve İlimiz Aydın’ın refah düzeyinin artmasına katkılarımız her geçen gün artarak sürecektir.'
Kaynak: AA