Atletizm Açıklaması Tokyo Maratonu

Erkeklerde birinci olan Kenyalı Wilson Kipsang dünya rekorunu az farkla kaçırdı Kadınlarda ilk sırayı Kenyalı Sarah Chepchirchir aldı.

Atletizmde sezonun 6 büyük yarışından biri olan Tokyo Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Wilson Kipsang, kadınlarda ise aynı ülkeden Sarah Chepchirchir kazandı.

Boston, New York, Chicago, Londra ve Berlin ile beraber en büyük 6 maraton yarışından biri olan 42,195 kilometrelik mücadele, Japonya'nın başkenti Tokyo'da koşuldu.

Podyumun ilk üç sırasında Kenyalı atletlerin yer aldığı erkeklerde, birinciliği 2 saat 3 dakika 58 saniyede bitiş çizgisini geçen Wilson Kipsang elde etti. Bu dereceyle Kipsang, 2014 Berlin Maratonu'ndaki 2 saat 2 dakika 57 saniyelik derecesiyle dünya rekoru sahibi Dennis Kipruto'yu yakalamaya çok yaklaştı. Kenyalı atleti, 2.05.51'lik derecesiyle Gideon Kipketer ve 2.06.25 ile Dickson Chumba izledi.

Kadınlarda ise mücadeleyi, 2 saat 19 dakika 47 saniyede bitiren Kenyalı Sarah Chepchirchir şampiyonluğa ulaştı. Etiyopyalı Birhane Dibaba 2.21.19'luk derecesiyle ikinci ve vatandaşı Amane Gobena 2.23.09 ile üçüncü oldu.
Kaynak: AA