Altı Ayda 40 Bin Hasta Tedavi Edildi

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde 6 ayda 40 bin hastanın tedavi edildiği bildirildi.

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde son 6 ay içinde 40 bin hastanın tedavi edildiği bildirildi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Mayıs 2016'da hizmete giren Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine Türkiye'nin bir çok bölgesinden hasta kabul edildiği belirtildi.

Hastanenin açılmasından sonra bölgedeki diğer hastanelerin yükünün de azaldığı belirtilen açıklamada, eylülde ''Günübirlik İşlemler Birimi''nin de açıldığı kaydedildi. Hastaların çok fazla ihtiyaç duyduğu yatış yapılmasına gerek olmayan bu birimde kısa süreli tedavi ve küçük operasyonlar yapıldığı ifade edildi.

Hastane Yöneticisi Opr. Dr. İlker Kızıloğlu'nun sözlerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Günübirlik İşlemler Birimi'nde kısa süreli tedavi ve küçük operasyonlar yapılmaktadır. Bu birimde yatış yapılmasına gerek olmayan ama polikliniklerde hekimler tarafından hastane şartlarında yapılması gerekli kısa tıbbi girişimler önerilen hastalarımız, daha modern ve konforlu şartlarda tedavi görmektedir. Bu birimde 2016 yılı Eylül ayından itibaren günübirlik hasta girişi 33 bin 473 olurken 2017 yılı Ocak ayından itibaren 6 bin 536 hasta girişi olmak üzere toplamda 40 bin 9 hasta faydalanmıştır. Nebülizatörle buhar tedavisi, pansuman, enjeksiyon hizmetleri gibi bir çok işlemin bu modern birimimizde yapılıyor olması hasta ve çalışanlarımızın memnuniyetini oldukça arttırmaktadır.''

Hastanede kullanılan tüm tıbbi cihazların üst jenerasyon teknolojiye sahip olarak seçildiği belirtilen açıklamada, nitelikli hasta odaları, geniş fiziksel alanlarda, etkili ve kaliteli sağlık hizmeti verildiği vurgulandı.
Kaynak: AA