Üniversite Öğrencilerinden Giyim Yardımı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 'Gönül Bağı Projesi' kapsamında ördükleri kazak, bere ve atkıları mahalle ilkokulunda okuyan öğrencilere hediye etti.

Demirci Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğü bünyesinde Demirci ilçesinde açılan örgü kursuna katılan üniversite öğrencileri, projesi çerçevesinde kurs boyunca ördükleri kazak, atkı ve bereleri Sağnıç Mahallesi İlkokulu'nda okuyan öğrencilere hediye etti.

Demirci Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Seyhan Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtlarında barınan öğrenciler için eğitim öğretim dönemi içerisinde Halk Eğitim Merkezi desteği ile çeşitli kurslar açtıklarını belirtti.

Bayan öğrencilerin barındığı yurtlarda akşam kursları açarak öğrencilerin çeşitli sosyal organizasyonlar yapmasını sağladıklarını kaydeden Terzi, şöyle konuştu:

'Bu dönem açtığımız örgü kursunda öğrencilerimiz, ördükleri kazak, bere ve atkıları hazırlayarak, adını 'Gönül Bağı' projesi olarak belirlediğimiz kampanya ile köy ilkokullarında okuyan öğrencilere hediye ediyorlar. Bu proje ile öğretmen adaylarımızı öğretmenliğe hazırlarken, sosyal projeler ile de toplumumuza destek olmalarını sağlıyoruz. Proje kapsamında diğer mahalle ilkokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize de ulaşacağız.'

Terzi, örgü kurslarının yanı sıra öğrenciler için ahşap oyma, gitar, resim ve Osmanlıca kurslarının da verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA