Kore'nin Eğitim Sistemi Türk Öğrencilere Tanıtıldı

Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong: 'Kore'de okumak isteyen çok sayıda Türk öğrenci var. Ankara'da 22 Şubat'ta başlayan seminerler dizisini, Kore'de okumak isteyen öğrencilere bilgi vermek amacıyla düzenliyoruz'

Kore'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından Türk öğrencilere Kore'nin eğitim sistemini tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Kore'de Eğitim Semineri', Ankara, İçel, Adana'nın ardından İstanbul'da da gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Spor ve Kültür Kompleksi Konferans Salonu'nda yapılan seminere, Türk öğrencilere Kore'deki eğitim sistemi, üniversiteler, dil eğitim programları, yurt ve konaklama imkanları, burslar hakkında bilgiler verildi.

Seminerde konuşan Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo Cho, Türkiye ve Kore'nin 'kardeş ülke' olduğunu söyledi.

Kore'de okumak isteyen çok sayıda Türk olduğunu belirten Dong, Ankara'da 22 Şubat'ta başlayan seminerler serisini, Kore'de okumak isteyen Türk öğrencilere dil eğitimden yurt ve burs imkanlarına kadar bilgi vermek amacıyla düzenlediklerini anlattı.

Lise mezunu Türk öğrencilerin iki ülke eğitim sisteminde denklik olduğu için Kore'deki üniversiteye girebildiğini aktaran Dong, 'Kore'de eğitim dili Korece. Bu nedenle eğitim alacak öğrencilerin Korece öğrenmesi gerekiyor. Korece, Türkçeye benzediği için dili öğrenmede öğrencilerimiz zorluk çekmeyecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Korece okullarda okutulacak yabancı diller arasına girdi. Bu sevindirici bir haber. Türkiye'de de öğrenciler Koreceyi böylece kolay öğrenebilirler.' diye konuştu.

Dong, Kore'de Türkiye'ye karşı büyük bir sempati olduğuna işaret ederek, Kore'deki üniversitelerin Türk öğrencilere burs verme konusuna sıcak baktıklarını vurguladı.

Müsteşar Dong, iki ülkenin kültürü birbirine benzediği için Kore'de okuyacak Türk öğrencilerin yabancılık çekmeyeceğini dile getirerek, 'Eğitim seminerlerimiz geçen haftalarda Ankara, İçel, Adana'da yapıldı. Bugün de İstanbul'da gerçekleştirdik. Türkiye ve Kore arasında da eğitim ve ekonomi konusunda iş birliği artıyor. Eğitim alan kişiler sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin her anlamda gelişeceğini umuyoruz.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA