Kar Kütlesinin Altında Kalmaktan Son Anda Kurtuldular

Ağrı'da vatandaşların çatıdan büyük bir gürültü ile düşen kar kütlesinin altında kalmamak için kaçması güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde vatandaşların, iş yerinin çatısından düşen kar kütlesinden son anda kurtulmaları, güvenlik kamerasına yansıdı.

İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle çatılarda biriken kar kütleleri, kentte zaman zaman tehlikeli anların yaşanmasına neden oluyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde 2 katlı bir iş yerinin çatısından düşen kar kütlesi, güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Görüntülerde, vatandaşların iş yerinin önünde geçtiği sırada çatıdaki kar kütlesi büyük bir gürültüyle düşüyor.

Kar kütlesinin düştüğünü fark eden vatandaşlar, panikleyerek olay yerinden kaçıyor.

İş yeri sahibi Aydeniz Üçdal, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin çetin geçtiğini ve çatılarda kar ve buz birikintileri oluştuğunu söyledi.

Havaların ısınmasıyla çatılardaki kar ve buz birikintilerinin düştüğünü belirten Üçdal, 'İş yerimizin güvenlik kamerasına da yansıdığı gibi önce anne ve çocuğu geçiyor ardından da üç kişi geçiyor. Çatıda biriken kar ve buz kütlelerinin düşmesini son anda fark eden vatandaşlar son anda kurtuluyorlar. Şans eseri yara almadan kurtuldular.' dedi.

Üçdal, çatıdan düşen kar ve buz sarkıtlarının tehlike oluşturduğunu ifade ederek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kaynak: AA