Eskişehir'de 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''nden faydalanarak iş yerini açan girişimciler bir araya geldi.

ETO'dan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, düzenlenen eğitimler sayesinde bin 334 kişinin sertifika aldığını ve 300 girişimcinin iş yeri açarak Eskişehir ekonomisine katkı sağladığını bildirdi.

Güler, ETO'nun üyelerine yeni ufuklar açtığına ve kolaylık sağladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Tüccar ve sanayiciye hem yurt dışında hem de yurt içinde destek oluyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokol sayesinde ETO üyeleri artık odada meslek danışmanı hizmetinden de faydalanabiliyor. Böylece tüccar ve sanayiciler yeni istihdam desteklerinden daha verimli yararlanacak. TOBB Nefes Kredisi için oluşturulan 54 milyon lira kredi hacminin tamamı kullandırıldı.'

ETO'nun projeleri hakkında da bilgi veren Güler, üyelerin yüzde 60 varan desteklerle yurt dışı fuar ve iş gezilerine katılabildiğini, ücretsiz olarak danışmanlıklardan ve dış ticaret merkezinden faydalanabildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA