Başkan Türel Alman Basınında

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin tanıtımı için Almanya'da yaptığı ziyaret sırasında verdiği röportaj Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesinde yayınlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'nın tanıtımı ve turizm için Almanya ve Hollanda'da ziyaretlerde bulunan Başkan Türel'e basın yayın kuruluşları da ilgi gösterdi.

Türel'in gazeteci Timo Kotowski ile yaptığı röportaj, Avrupa'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yayınlandı.

'Türk tatil şehrinin belediye başkanı Avrupa'yı dolaşarak reklam yapıyor' başlığıyla verilen haberde, 'Türel, güneş bölgesinin belediye başkanlığından kriz yöneticiliğine geçti. Şimdi ise memleketi hakkında güzel şeyler anlatmak için Avrupa'yı dolaşıyor.' denildi.

Antalya'nın müşteri memnuniyetinde en yüksek seviyelerde olduğuna işaret edilen haberde, bu durumu önemli tur şirketlerinin de kabul ettiğini, Antalya'dan dönen tatilcilerin İspanya'ya gidenlerden daha iyi notlar verdiğine dikkat çekildi.

Başkan Türel'in Antalya Film Stüdyoları projesine de geniş yer verilen haberde, 'Antalya ve Los Angeles'ın ortak bir noktası var. Bu karşılaştırma Türel'in hoşuna gidiyor. 'Bizdeki ışığın açısı Los Angeles ile benzer ama sadece Antalya'da güneş daha çok parlıyor' diyor. Antalya'da senede 300 güneşli gün bulunuyormuş. Türel'in Türk Rivierasında film stüdyoları kurmaya çalışmasının sebeplerinden biri de gün ışığı. Asıl amacı bölgesel ekonomiyi turizme ve yaz sezonuna daha az bağımlı hale getirmek. Yerel üniversite içerisinde Film Fakültesi açılmış bile. Yapımcılar ile ilk görüşmeler gerçekleşmiş. Şimdi Türel, Angelina Jolie ve Brad Pitt'i çekimler için Antalya'ya bekliyor.' denildi.

Haberde, Başkan Türel’in yanı sıra Türk turizmcilerin görüşlerine de yer verildi.

Kaynak: AA