Acı gerçeği CHP'lilerin yüzüne söyledi!

CHP'nin konuğu Şilili ünlü reklamcı Francisco Garcia, diktatör Pinochet'e karşı yürüttükleri kampanyayı hatırlattı, Türkiye'deki referandumun farklı söyledi. Dahası Garcia, CHP'lilere hayır oyunun ne önerdiğini de anlamadığını söyledi.

Acı gerçeği CHP'lilerin yüzüne söyledi!
Acı gerçeği CHP'lilerin yüzüne söyledi!
CHP'nin referandum için Türkiye'ye davet ettiği Şilili reklamcı Francisco Garcia, "hayır" oylarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Bir haftadır Türkiye'de bulunduğunu söyleyen Garcia, "'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim." diye konuştu.

Tasarım Atölyesi Kadıköy'de düzenlenen programda konuşan Ferrada, referandum sürecine değinerek, burada önemli olanın "Hayır" oyu vermek değil, bunun sonunda neyin inşa edileceği olduğunu söyledi.

Hükümetin değişiklik önerdiğini dile getiren Ferrada, "Şu anla aynı olmamak için 'hayır' oyu vermemek lazım. 'Hayır' oyu verdikten sonra olacaklarla bir gelecek inşa etmek lazım. Kampanyayı kazandıracak şey budur." dedi.

Ferrada, "Ben bir haftadır buradayım, 'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim. Eğer bundan emin olmazsanız, ülkeye politik mesaj, hayal üretemezsiniz. Şahısların bize söylediği 'Hayır oyu verin' cinsinden. Bizim (Şili'de) yaptığımız 'mutluluğun ülkeye tekrar döneceği' şeklindeydi." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ DURUM AYNI DEĞİL"


Şili'de kendisinin yürüttüğü kampanyanın diktatör Pinochet'e karşı olduğunu, ülkesindeki durumun Türkiye'deki durumla aynı olmadığını vurgulayan Garcia Ferrada, "Benim yaptığım, bir diktatöre karşı tanıtım kampanyası gibi bir şeydi, buradaki durum biraz daha farklı." ifadelerini kullandı.

Daha iyi bir Türkiye için fikre sahip olmak gerektiğini vurgulayan Ferrada, şunları kaydetti:

"Bir hafta boyunca Türkler hakkında öğrendiğim şey, bir yola ulaşmak için çok fazla tartışıyorsunuz. Sonuç olarak güzel bir şey bu. Bir anda kayboluşa sebebiyet verebilir, öncelikle bir yere gitmek için yapacağınız şeyin hükümete oy verenler için de güzel olması, farklı kültürleri çağırması lazım."

Ferrada, "Bu kampanyalar duygusal kampanyalardır. Türkiye'de farklı insanların birlikte, huzurla yaşamasının sağlanması, birlikte mutlu şekilde yaşamasının anlatılması lazım, korkudan kurtulmak lazım. Kişisel hırslar ve egodan kurtulmak lazım." dedi.

Etkinliğe, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve partililer katıldı.