'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı'

İÜ Dil Merkezi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen eğitim programını tamamlayan 32 öğretmen adayına sertifikaları verildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dil Merkezi ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından yurt içinde ve dışında yabancılara Türkçe öğretilmesi amacıyla yürütülen 'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı'nı tamamlayan 32 öğretmen adayı sertifikalarını aldı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, İÜ Dil Merkezindeki sertifika töreninde yaptığı konuşmada, yurt dışında Türk dilini, kültürünü, sanatını tanıtmak suretiyle önemli bir kültürel diplomasiye katkı sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Bu programlarda yetişen insanlar yurt dışında bizim merkezlerimizde çalışıyor ve özellikle yabancı kültürlerle nasıl iletişim kurulması gerektiği, yabancılara Türkçe öğretiminin nasıl gerçekleştirileceği konusunda bu programların çok faydası oluyor. Biz sadece 15 Temmuz sonrası değil, daha önce de Türkiye'nin gücünü ancak birlikte çalışmayla ve aynı dili konuşmayla sağlayabileceğimizi düşünüyorduk.'

İÜ ile üniversitenin yurt dışındaki sınavlarını yapma ve akademisyenler arası iş birliklerinin de olduğunu ifade eden Ateş, 'Biz birbirimizin eksiğini tamamladıkça daha güçlü olacağız. İnşallah daha fazla merkez açarız. Bütün katılımcıları Yunus Emre ailesinin bir üyesi olarak görmekten memnuniyet duyacağımı ifade etmek isterim.' dedi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da, bu toplantıların sıklıkla yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Türkçe, dünyamızın birçok yerinde tercih edilen bir dil. Yunus Emre Enstitüsünün araştırmaları da bunu gösteriyor. Türkler, medeniyeti taşıyan bir millettir ve Türkçe'yle de bu medeniyetin izlerini takip etme imkanı da bulacağız. Bu vesileyle, 'Dünyanın Dili Türkçe', 'Türkçe Yollarda' gibi programlarla dil eğitimini bir zenginlik içerisinde ilgililere sunuyoruz. Bu çabayı bundan sonra da devam ettirme kararlılığında olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ateş ve Ak, öğretmen adaylarına sertifikalarını takdim etti.
Kaynak: AA