Uyuşturucuyla Mücadele

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Şubat ayında uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda 27 şüpheli gözaltına alınırken, zanlıların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu üretiminde kullanılan düzenekler ele geçti.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 - 22 Şubat tarihleri arasında merkez Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Aksu ilçelerinde uyuşturucu madde yetiştiren ve satanlara yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Farklı tarih ve adreslerde yapılan operasyonlarda, 27 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda toplam 123 kilo 175 gram esrar, 2 kilo 112 gram kokain, 363,7 gram metamfetamin, 2 bin 909 uyuşturucu hap, 16 kök kenevir, 3 tabanca, 1 tüfek, silahlara ait fişekler ile çok sayıda üretim ve kullanım düzeneği ele geçti.

Gözaltına alınan 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

Öte yandan, polis ekiplerinin Antalya'da uyuşturucu ticaretiyle sık sık gündeme gelen Zeytinköy bölgesinde yaptığı uygulamalarda da 762 kişi ve 47 araç kontrol edildi.

Yapılan kontroller sonrası bir araç trafikten men edilirken, aranan 9 şüpheli yakalandı, 8 kişiye 'Uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma' suçundan, 3 kişiye ise 'Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama' suçundan işlem yapıldı.

Kaynak: AA