'Türkiye'nin Finans Oscarları'ndan Yapı Kredi'ye 4 Ödül

Yapı Kredi, Türkiye'nin Finans Oscarları olarak da bilinen Bonds&Loans 2017'de 4 ödül aldı.

Yapı Kredi'nin finansmanında yer aldığı 3 büyük proje, Türkiye'nin Finans Oscarları olarak da bilinen Bonds&Loans 2017'de 4 ödüle layık görüldü.

Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi'nin en büyük finansör olduğu Galataport Projesi, 'Yılın En İyi Altyapı Projesi' kategorisinde birinci oldu, 'Yılın En İyi Ulaştırma Finansmanı Projesi' kategorisinde de ikinciliğe layık görüldü.

Kadıncık I-II HES projesi ise 'En İyi Doğal Kaynak Finansmanı Projesi' kategorisinde birinci seçildi. Akenerji'nin 9 ayrı elektrik üretim tesisinin yapılandırılması ve refinansmanı da 'Yılın En İyi Yapılandırma Projesi' kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yapı Kredi, 2016 yılında destek olduğu bu 3 projeye toplamda 1,5 milyar dolara yakın finansman sağladı.

- Proje finansmanına 11 milyar dolarlık destek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Türkiye'nin kalkınması için büyük öneme sahip projeleri desteklemeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

Türkiye ekonomisine duydukları güvenle 2016 yılında Türkiye'nin geleceğini temsil eden önemli projelere yüksek montanlı finansman sağladıklarını dile getiren Açıkalın, şunları kaydetti:

'Yılın tamamında proje finansmanı kredilerimiz yüzde 13 artışla 11,7 milyar dolara yükseldi. Proje finansmanı, uzmanlığımızı her sene derinleştirdiğimiz, hem bankamız hem de ülkemiz için stratejik öneme sahip bir alan. 73 yıllık tecrübemizle finansör ve de danışman olarak yer aldığımız proje finansmanı alanının kilit oyuncularından biri olmaya devam edeceğiz.'

Enerji, altyapı, ticari gayrimenkul, birleşme ve satın alma alanlarında yetkinlikleri doğrultusunda pek çok projeyi yakından takip ettiklerini ifade eden Açıkalın, Yapı Kredi'ye ödül kazandıran projelere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

'İstanbul'a yeni bir cazibe merkezi kazandıracak ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak Galataport projesine toplamda 275 milyon avro sağladık. Projenin finansmanında en büyük payın sahibi olduk. Binlerce vatandaşımızın elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak adına Kadıncık I-II HES projelerinin finansmanı ile IC-İçtaş Enerji'nin mevcut hidroelektrik santral portföyünün refinansmanını kapsayan 720 milyon dolarlık kredi paketinde finansör olarak yer aldık.

Akenerji'ye ise 1 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli Yeniden Yapılandırma ve Refinansman işlemi gerçekleştirdik. Bugüne kadar özel bir bankanın bir işlemde kullandırdığı en büyük krediyi sağlayarak firmaya finansman desteğinde bulunan tek banka olduk. Farklı alanlarda ülkemize değer katacak bu ödüllü 3 proje gibi nice önemli projelerin hayata geçmesinde bundan sonra da öncü rol oynayacağız.'
Kaynak: AA