Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız'dan ITC'ye Ziyaret

Büyükelçi Yıldız:'Türkmenler, Irak ile Türkiye arasında mutlak surette bir bağ ve köprüdür. Bu bağ ve köprünün daha da kuvvetlenmesini arzu ediyoruz''Türkmenlerin mutluluğu, refahı ve kendi içindeki barışına Türkiye'nin kendi refahı ve huzuru diye bakıyoruz.' ITC Başkanı Salihi:'Türkiye'nin tüm Iraklılar ve özellikle Türkmenlere yönelik sürekli desteğinden dolayı minnettarız'

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, 'Türkmenler, Irak ile Türkiye arasında bir bağ ve köprüdür. Bu bağ ve köprünün daha da kuvvetlenmesini arzu ediyoruz.' dedi.

Irak'ın başkentindeki görevine kısa süre önce başlayan Büyükelçi Yıldız, Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Bağdat'taki temsilciliğini ziyaret ederek, ITC Genel Başkanı Erşet Salihi ve diğer Türkmen yetkililerle bir araya geldi.

Görüşme sonrası Salihi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldız, 'Türkmen kardeşlerimizi en iyi noktada temsil ettiğini düşündüğümüz ITC'yi ziyarete geldik. Ziyaret sırasında Türkmenlerin ülkedeki çıkarları ve Türkmenler için birlikte neler yapabileceğimizi ele aldık.' dedi.

Büyükelçi Yıldız, 'Türkmenler, Irak ile Türkiye arasında mutlak surette bir bağ ve köprüdür. Bu bağ ve köprünün daha da kuvvetlenmesini arzu ediyoruz. Türkmenlerin mutluluğu Türkiye'yi mutlu eder. Ama acıları da bizi acılandırır.' diye konuştu.

- 'ITC ve merkezi yönetimle çalışmaya devam edeceğiz'

Türkmeneli coğrafyasında Tuzhurmatu, Yengice ve Telafer gibi bölgelerde terör tehdidi nedeniyle sıkıntılar yaşandığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

'Bunların hepsi Türkiye'de kalpten hissettiğimiz acılar. Buradaki insanların bir an evvel normal hayata, evlerine ve yurtlarına dönmelerini arzu ediyoruz. Bunun için de hem ITC hem de merkezi yönetimle çalışmaya devam edeceğiz. Türkmenlerin mutluluğu, refahı ve kendi içindeki barışına Türkiye'nin kendi refahı ve huzuru diye bakıyoruz. Irak'ın önemli parçasını oluşturan Türkmenleri inşallah daha iyi bir gelecek bekliyor. Türkmen öğrenci ve hastalar konusu da Türkiye'nin daha evvelden elini uzattığı konulardı. Bu bağlamda yine elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.'

- 'Türkiye'ye minnettarız'

ITC Genel Başkanı Salihi de Türkiye'nin insani alanda hiçbir fark gözetmeksizin tüm Iraklı göçmenlere yardım elini uzatmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, 'Türkiye'nin tüm Iraklılar ve özellikle Türkmenlere yönelik sürekli desteğinden dolayı minnettarız.' dedi.

Türkiye'nin desteğinin daha da artmasını istediklerini belirten Türkmen lider Salihi, 'Türkmenler, Türkiye ile Irak arasında güçlü köprü rolü üstlenirse bu, Iraklıların ciddi yararına olacaktır. Iraklılar da bundan şüphe duymasın.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA