Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

'Önümüzdeki 50 kadar günü en iyi şekilde değerlendirip aranın daha da açılmasını sağlamak zorundayız'.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, referandum sürecine ilişkin, 'Önümüzdeki 50 kadar günü en iyi şekilde değerlendirip aranın daha da açılmasını sağlamak zorundayız.' dedi.

Feyzioğlu, Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde Çanakkale Barosu Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin anayasa değişikliğiyle karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

Halk oylamasının bu süreçte çok önemli olduğunu ifade eden Feyzioğlu, 'Türk milleti kendisine pazarlanmaya çalışılan bu anayasa değişikliği paketini kabul etmemiştir, etmeyecektir. Sahadaki veriler bu şekildedir. Bütün baskılara rağmen siyasi iktidarın emrine girmiş sözde bütün yayın organlarını, sözde bütün basın yayına rağmen bu kadar korkutmaya rağmen Türk milleti bunu almamıştır.' diye konuştu.

Referandum sonucunda sandıktan 'hayır' oyunun çıkacağını öne süren Feyzioğlu, 'Önümüzdeki 50 kadar günü en iyi şekilde değerlendirip aranın daha da açılmasını sağlamak zorundayız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA