Trump'tan CNN, BBC ve NYT hakkında şok karar!

Aralarında The New York Times ve CNN gibi medya devlerinin de bulunduğu bazı yayın organlarının, Beyaz Saray'daki basın toplantılarına artık alınmayacağı öğrenildi.

Trump'tan CNN, BBC ve NYT hakkında şok karar!
Trump'tan CNN, BBC ve NYT hakkında şok karar!
Beyaz Saray'da, Sean Spicer'ın bugünkü basın toplantısında CNN, BBC, New York Times, Politico, Los Angeles Times, The Times, The Hill, Buzzfeed, Daily Mail ve başka bazı yayın kuruluşları alınmadı.

BEYAZ SARAY'DA KAOS

Beyaz Saray'ın bu kararına tepki olarak, içeriye girmesine izin verilen bazı yayın organlarının temsilcileri, uygulamayı protesto etmek için toplantıya katılmadı.

The Associated Press ve Time, karara tepki olarak basın toplantısına girmeyen yayın organları arasında yer alıyor.

MEDYA TEPKİLİ

Amerikan medyası, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın basın mensuplarıyla görüşmesine CNN, New York Times, BBC ve Los Angeles Times gibi medya kuruluşlarının temsilcilerinin alınmamasına tepki gösterdi.

Beyaz Saray'daki kayıt dışı basın toplantısına kabul edilmeyenlerin yanı sıra diğer medya kuruluşları da yaptıkları açıklamalarla Donald Trump yönetimine tepki gösterdi.

CNN kanalının açıklamasında, 'Beyaz Saray'ın bu adımı kabul edilemez. Açıkçası hoşlanmadıkları gerçekleri yazdığınız zaman bu şekilde intikam alıyorlar. Biz bunlara bakmadan haberlerimize devam edeceğiz.' ifadeleri kullanıldı.

New York Times baş editörü Dean Baquet ise yaptığı açıklamada, farklı partilerden birçok yönetimin uzun süredir haberlerini aktardıkları Beyaz Saray'da bu tür bir engellemenin daha önce olmadığını belirtti.

Baquet, New York Times ve diğer haber kuruluşlarının temsilcilerinin basın toplantısına alınmamasını güçlü bir şekilde protesto ettiklerini vurguladı.

Dünkü basın toplantısına alınan ancak olaydan haberinin olması halinde Beyaz Saray'ı protesto edeceklerini açıklayan Wall Street Journal'dan yapılan açıklamada ise 'Bazı basın kuruluşlarının alınmaması sebebiyle Beyaz Saray'dan şikayetçiyiz. Eğer zamanında biliyor olsaydık biz de toplantıya katılmazdık.' değerlendirmesinde bulunuldu.

- 'Umarız bir daha tekrar etmez'


ABD'nin önde gelen ajanslarından Associated Press'in (AP) açıklamasında, 'Amerikan halkının mümkün olduğu kadar Başkan'a erişiminin olması gerektiği' üzerinde duruldu.

BuzzFeed adlı haber sitesinin genel yayın yönetmeni Ben Smith, Beyaz Saray'ın kararının bir 'cezalandırma yöntemi' olduğunu savunarak, 'Bu tür adımlar bizi yeni yönetimin eylemlerini adil ve agresif bir şekilde aktarmamıza engel olmayacaktır.' açıklamasını yaptı.

Toplantıya alınmayan bir başka medya kuruluşu Politico'nın genel yayın yönetmeni John Harris de açıklamasında, 'Beyaz Saray'daki basın toplantısına bazı medya kuruluşlarının alınmaması bir yanlış yönlendirmedir ve umarız bir daha tekrar etmez.' ifadesine yer verdi.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneğinin yazılı açıklamasında, söz konusu karar sert bir dille kınandı ve konunun en kısa sürede dernek bünyesinde tartışılacağı bildirildi.

- CNN'in haberi mi sebep oldu?


CNN'in dün akşam yayınladığı özel haberde, Beyaz Saray'ın Trump'a yakın bazı kişilerin Ruslarla kurduğu ilişkiler hakkındaki haberleri sona erdirmesi talebini Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) geri çevirdiği iddia edilmişti.

Sözcü Spicer'ın, haberinden dolayı CNN'e çok sert tepki gösterdiği ve 'bu haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını' savunduğu belirtilmişti. Spicer'ın basın mensuplarıyla dünkü görüşmesine bazı medya kuruluşlarının alınmamasında CNN'in söz konusu haberinin rolünün ne olduğu net olarak bilinmiyor.

Beyaz Saray basın sözcülerinden Sarah Sanders ise yazılı bir açıklama yaparak, Spicer'ın toplantısını takip eden bir basın ekibinin zaten bulunduğunu, alınan kararın engelleme değil bir düzenlemeden ibaret olduğunu kaydetmişti.