Soylu CHP'li vekili bombaladı! Kandil'deki arkadaşlarına sor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan her şeye rağmen, Türkiye'nin dimdik ayakta durduğunu ve yatırımlarına devam ettiğini belirterek, 'Biz bu ülkeyi, bu ülkenin insanının malı yapana kadar akıllanmayacağız, herkes bunu böyle bilsin istiyoruz.' dedi.

Soylu CHP'li vekili bombaladı! Kandil'deki arkadaşlarına sor
Soylu CHP'li vekili bombaladı! Kandil'deki arkadaşlarına sor
Soylu, Of ilçe merkezinde halka hitabında, Türkiye'nin önemli bir yolculuğa çıktığını belirterek, milletin ortaya kayacağı tercihle bugüne kadarki badirelerle, bir kez daha karşı karşıya kalmama kararı alacağını ifade etti.

- 'Memleketimizin içerisinde bir terör yuvası oluşturmuşlar'


Mardin'de birtakım yerlerde operasyonların devam ettiğini bildiren Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

'Memleketimizin içerisinde bir terör yuvası oluşturmuşlar. Evlere koymuşlar, ajandalar tutmuşlar, iş adamlarını, dağa göndereceklerini çağırıyorlar ve diyorlar ki 'siz buna müdahale etmeyin.' Ana muhalefet partisinin bir milletvekili de sanki bu ülkede terörün devam etmesini istercesine birtakım entrikaları, birtakım hileleri ve birtakım hiç söylenmemesi gereken sözleri ortaya koyuyor, ikili oynuyor. Bir taraftan memlekete 'aman bunla mücadele edin.' diyorlar, bir taraftan da öbür tarafı okşamaya çalışıyorlar. Öbür taraf kim? PKK. Bu milletvekili ve ben bunu milletime şikayet ediyorum. Karayılan açıklama yapıyor Kandil'den, 'o köydeki yaptığınız işleri yapmayın.' diyor. PKK'nın bir örgütü TAK diyor ki 'size 12 saat mühlet veriyoruz, orayı durdurun.' İçeriden ateş ediyorlar, halen öyle. Şu anda hala evlatlarımız mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Hiç merak etmeyin, gereğini yerine getirecekler.'

Soylu, bu kişilerin kimi kurtarmak istedikleri sorusuna ise şu yanıtı verdi:


'Azılı teröristleri, İçel'e, İzmir'e, Antalya'ya, İstanbul'a, Ankara'ya bomba sevk eden, terörist sevk eden, 'bu milletin canını yakın.' diyenleri oradan kurtarmak istiyorlar. 'Aman oradaki teröristlere müdahale etmesinler, onlar istediklerini yapsınlar ve bu ülkede huzuru ve sükunu ortadan kaldırsınlar.' Bunu kimle yapıyorlar? Ana muhalefet partisinin bir milletvekili vasıtasıyla hem de Diyarbakır'da Baro Başkanı olup, Diyarbakır'da aday olmaya cesaret edemeyip, İstanbul'dan aday olan ama CHP içerisinde de PKK sempatizanlığı sürekli olarak eleştirilen bir milletvekili. Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, bu PKK sempatizanlarına müsaade etmeyin, bu ülkenin birliğini, beraberliğini ortadan kaldırmaya çalışanlara müsaade etmeyin. Bir taraftan da bize soruyorlar, bana soracağına Kandil'deki arkadaşlarına sor, onlar sana anlatırlar ne olacağını. Bizim evlatlarımızın nasıl mücadele ettiğini onlar size anlatırlar. Nasıl karşı karşıya mücadele edildiğini.'

Vatandaşlara endişe etmemeleri gerektiğini söyleyen Soylu, 'Biz, size yanlış bir şey önerme durumunda olamayız. Size sıkıntılı bir yol gösteremeyiz. Hele Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bu mümkün değildir. Bilmenizi isteriz ki milletimize yanlış yol göstermekten Allah'a sığınırız, ürkeriz. Biz asaletiyle, temizliğiyle, saflığıyla bir ekmeği varsa yarım ekmeği kendi ülkesine gelen insanlara bölüşmede üstün akıl gösteren milletimize hizmet etmekten onur duyuyoruz. Biz önemli bir karara doğru hep beraber gidiyoruz. Diğer meseleler hallolacak.' dedi.

- 'Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız'

Soylu, bir vatandaşın, 'İdam ne olacak' sorusu üzerine, 'Hiç merak etmeyin, referandumun sonrasında bu ülke öyle adımlar atacak ki hem zenginleşecek hem özgürleşecek hem demokrasisi daha yükselecek hem bize bir şekilde bu yaftaları yapıştırmaya çalışanlara karşı da dimdik ayakta duracak sizin kararınız ve iradenizle birlikte.' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yönetimiyle terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Soylu, 'Evlatlarımız gereğini yapıyor. Biz de onlarla omuz omuza bir mücadeleyi sürdürüyoruz. PKK diye bir şeyi kimse ağzına bundan sonra alamayacak hiç merak etmeyin. Bu kararlılığı aynen devam ettireceğiz. Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız.' dedi.

Bakan Soylu, sözlerine şöyle tamamladı:

'Dün 14 yaşında bir çocuk PKK'dan kaçarak sınırdan gelerek evlatlarımıza, 'beni kurtarın.' dedi. Bizim jandarmamıza, güvenlik güçlerimize sığındı. O çocuğu biz okutmak, bu ülkeye hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek, dinini, irfanını bilen bir anlayışı sağlamak zorundayız. Bu milletin bize verdiği bir görev, sorumluluktur. Eğer bunu yapamazsak, gerçekleştiremezsek yaptığımız görev bize haramdır, zulümdür biz bunun farkındayız. Ülkenin 780 bin kilometrekaresinde anlattığım hali her noktaya yansıtmaktır bizim temel görevimiz. Hiç bir endişeniz ve korkunuz olmasın. Benim ülkemin her tarafında fabrikalar, istihdam, zenginlik, kardeşlik, birlik ve beraberlik devam edecektir. Biz buna inanıyoruz.'
Kaynak: AA