Siirtli Gençler Sabah Namazında Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca başlatılan etkinlik kapsamında Siirtli gençler, sabah namazını kıldı, dua etti.

Siirt'te, 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliği kapsamında camilerde bir araya gelen gençler namaz kıldı, dua okudu.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan etkinlik kapsamında Siirt Halid Bin Velid Camisindeki sabah namazı buluşmasına İl Müftüsü Faruk Arvas ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç da katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Ensar Camisi İmam Hatibi Ramazan Toprak, Yasin-i Şerif okudu.

Olğaç, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah namazı buluşmasına Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezine devam eden gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Olğaç, gençlerin her hafta gerçekleşen bu buluşmalara ayda bir kez katıldıklarını ifade ederek, gençlerin sabah sıcak yataklarını terk edip camiye gelip, birlikte namaz kılmalarının güzel bir şey olduğunu vurguladı.

'Gençler akın akın geliyorlar, beraber dua ediyor namaz kılıyorlar. O sıcacık yataklarından çıkıp namaz kılmaya geliyorlar. Namazdan sonra büyüklerinin dualarını alıyorlar, bizler de kendilerinin dualarını alıyoruz. İnşallah bu gençleri gelecekte güzel günler bekliyor.' diyen Olğaç, gençleri bir arada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Arvas da 3 senedir sabah namazı buluşmalarının devam ettiğini dile getirerek, gençlerin namaza, ibadete yönelmelerinin önemine değindi.

'İnsanı insan yapan değerleri ne kadar sahiplenirsek o kadar karlı oluruz. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimiz ancak Allah'a kulluk şuurunu yerine getirerek bize faydalı bir gelecek temin edebilirler.' ifadelerini kullanan Arvas, bu etkinliklerin süreceğini kaydetti.

Namazın ardından cemaate Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çorba ikramı yapıldı.
Kaynak: AA