Şefik Bursalı Resim Yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 17. Şefik Bursalı Resim Yarışmasına başvurular 314 Nisan tarihlerinde yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 17. Şefi̇k Bursalı Resi̇m Yarışmasına başvurular 3-14 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin usta ressamlarından merhum sanatçı Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla '17. Şefik Bursalı Resim Yarışması' düzenlendi.

Yarışmanın bu yıl dijital ortamda değerlendirilecek olması nedeniyle, eser görsellerinin yer aldığı CD ve DVD ile başvuru dosyaları, 3-14 Nisan tarihlerinde 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Roma Meydanı Hipodrom Caddesi 06330 Hipodrom-Ankara' adresine gönderilecek.

Başarı ödülüne değer görülecek 5 eserin her biri için 8 bin lira ve başarı belgesi, sergilenmeye değer görülecek her bir eser için 500 lira ve katılım belgesi verilecek.

Yarışmanın seçici kurulu3 akademisyen, bir Şefik Bursalı'nın ailesinden temsilcisi ve bir de bakanlık temsilcisinden oluşacak. Seçici kurul üyelerinin isimleri bakanlığın resmi internet sitesi 'www.kulturturizm.gov.tr' ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü 'www.guzelsanatlar.gov.tr' adreslerinden ayrıca duyurulacak.

Yarışmanın katılım formları ve şartnamesi, 'www.kulturturizm.gov.tr', 'www.guzelsanatlar.gov.tr' adreslerinden, valiliklerden ve ilgili fakülte ve derneklerden temin edilebilecek.

Kaynak: AA