'Rusya'da Fırsatlar Ve Avrasya Ekonomik Birliği' Konferansı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Beckmeyer:'Avrasya Ekonomik Birliğinin başarı hikayesi haline gelmesi için ticari engeller daha da azaltılmalı'DIHK Dış Ticaret Sorumlusu Treier:'Rus ekonomisi son üç yılda Almanya ekonomisinin ağırlığıyla silik hale geldi'.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Uwe Beckmeyer, Rusya’nın kurucu üyesi olduğu Avrasya Ekonomik Birliğinin (AEB) 2015'te kurulmasına rağmen ekonomik entegrasyon sürecinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirterek, 'AEB’nin başarı hikayesi haline gelmesi için ticari engeller daha da azaltılmalı.' ifadesini kullandı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlık Müsteşarı Beckmeyer'ın Berlin'de Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) tarafından

düzenlenen 'Yeni Kurallar, Yeni Alanlar - Rusya'da Fırsatlar ve Avrasya Ekonomik Birliği” konferansında 450 katılımcıyla bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, konferansın sonunda, Beckmeyer’in Avrasya Ekonomik Komisyonu Başkanı Tigran Sarkisyan ile ikili ekonomik ilişkilerin fırsatları ve güçlükleri hakkında değerlendirmede bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beckmeyer, Avrasya Ekonomik Birliğinin iç pazarında 180 milyondan fazla insanın birleştiğini belirterek, 'Birliğin 2015'te kurulmasından bu yana ekonomik entegrasyon süreci henüz emekleme aşamasında. AEB’nin başarı hikayesi haline gelmesi için ticari engeller daha da azaltılmalıdır.' ifadelerini kullandı.

-'Rus ekonomisi son üç yılda Almanya ekonomisinden neredeyse kayboldu'

DIHK'den yapılan açıklamada da Rusya ekonomisinin 2017'de yavaş yavaş krizden çıktığı, Alman şirketlerinin Avrasya Ekonomik Birliğinden faydalandığı kaydedildi.

DIHK Dış Ticaret Sorumlusu Volker Treier ise 'Rusya ekonomisi son üç yılda Almanya ekonomisinin ağırlığıyla silik hale geldi. 2013'ten bu yana ihracat neredeyse yarıya düştü.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA