'Programın Amacı Bölgedeki İşsizliği Gidermek'

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun: 'Cazibe Merkezleri Programı'nın amacı özellikle bu bölgedeki işsizliği gidermek, yatırımlara hız kazandırmak, yeniden hem devlet hem de özel teşebbüs iş birliğini yapmak suretiyle, bölgeyi hak ettiği noktaya taşımaktır'.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, 'Cazibe Merkezleri Programı'nın amacı özellikle bu bölgedeki işsizliği gidermek, yatırımlara hız kazandırmak, yeniden hem devlet hem de özel teşebbüs işbirliğini yapmak suretiyle, bölgeyi hak ettiği noktaya taşımaktır.' dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarıyla Muş Öğretmenevi'nde bir araya gelen Coşkun, program sayesinde başta Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van olmak üzere 23 ilin makus talihini yeneceğini söyledi.

Programın çok önemli fırsatlar barındırdığını, Muş'un yatırım için çok cazip bir kent olduğunu anlatan Coşkun, iş adamlarına yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Coşkun, Cazibe Merkezleri Programı'nın üretimi artırmak, istihdamı çoğaltarak genç potansiyeli ilde tutulabilecek çok güzel bir paket olduğuna dikkati çekti.

- 'Program ciddi destek gördü'

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından sonra programın ciddi destek gördüğünü vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

'Bu programın amacı özellikle bu bölgedeki işsizliği gidermek, yatırımlara hız kazandırmak, yeniden hem devlet hem de özel teşebbüs işbirliğini yapmak suretiyle, bölgeyi hak ettiği noktaya taşımaktır. Burada devletimizin imkanlarıyla tamamen özel sektör desteklenecek ve bölgenin dinamikleri harekete geçirilecektir. Bu proje tabiri caizse bir kampanyadır. Dolayısıyla hem bu bölgede yatırım yapmak isteyen iş adamlarına hem de batıdaki iş adamlarına çok önemli fırsatlar getiriyoruz. Tüm yatırımcılarımızın ilin kalkınması adına kendi ekonomik avantajlarını da düşünerek bu Cazibe Merkezleri Teşvik Paketi Programı'ndan en iyi şekilde faydalanacağını düşünüyorum.'

Toplantıya Vali Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ile kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA