Polisler, Polisliği Tanıttı

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, lise öğrencilerine polislik mesleğini anlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonla Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek öğrencilerine polislik mesleğinin tanıtımı yapıldı.

Etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, motorize ekipler yunus timi ve trafikte görevli şahin polis memurları, mesleki yaşamlarını anlattı.

Yunus timinde görevli polis memuru Mehmet Çetin, polisliğin meslek dışında bir vatan sevdası olduğunu, bu duygularla yapılan meslekte yaşanan olumsuzlukların hayatlarını etkilemediğini söyledi.

Polislik mesleğine giriş şartları hakkında da bilgi veren Çetin, şöyle konuştu:

'Polislik mesleği, güzel ve onurlu bir meslektir. Bizler bu mesleği seçtik, gururla onurla bu mesleği yapıyoruz. İnsanlar her konuda her insandan yardım isteyemez. Ama polislerden hepimiz her konuda yardım isteyebiliriz. Bu mesleğin en güzel yanlarından biri de herkese, hiçbir ayrım yapmadan yardımcı olmaya çalışmaktır.'

Trafik Büro Amirliği Şahin Timi'nde görevli polis memuru Ali Fuat Algan ise, öğrencilere, trafik kuralları, güvenli trafik ve özellikle motosiklet kullanımlarında kask kullanmanın önemi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Kaynak: AA