Pakistan Medya Heyetinden AA'ya Ziyaret

Pakistan medya heyeti, Anadolu Ajansını ziyaret etti.

Pakistan Resmi Haber Ajansı (APP) Genel Müdür Yardımcısı Süheyl Alihan, Pakistan Enformasyon Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zuhur Barlas ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Basın Ataşesi Abdül Ekber'den oluşan heyeti, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ve AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat ağırladı.

Alihan, Pakistan'daki basın kuruluşları hakkında genel bilgi vererek, Pakistan Resmi Haber Ajansı (APP) ile Anadolu Ajansı arasında yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mutanoğlu da Pakistan ile Türkiye arasında hiçbir fark olmadığını, Türk ve Pakistan halklarının birbirlerine çok yakın olduğunu ifade etti.

AA'nın çalışmaları ve dünya yapılanması hakkında heyete bilgi veren Mutanoğlu, AA'nın yakın zamanda merkezi Kolombiya olmak üzere İspanyolca yayına başlayacağını belirtti.

Görüşmede, Pakistan medya heyetine AA'nın iç ve dış yapılanması ile savaş muhabirliği tanıtım videosu izletildi.

Mutanoğlu, heyete plaketlerin yanı sıra AA'nın yayın ve projelerini anlatan kitaplar takdim etti.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Pakistan Haber Ajansı İcra Direktörü Süheyl Ali Han, AA ile Pakistan Resmi Haber Ajansı arasında dün Habercilik İşbirliği Anlaşması'na imza atmıştı.

Kaynak: AA