Melih Gökçek: Bağırta bağırta yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve yeraltı dolmuş durakları projesin karşı çıkan Şehir Planlanmacıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim'din canlı telefon bağlantısıyla katıldığı radyo programında Emre Sevim'den skandal bir öneri geldi. "Dolmuşları ulaşımdan kaldıralım"

Melih Gökçek: Bağırta bağırta yapacağız
Melih Gökçek: Bağırta bağırta yapacağız
Kızılay Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınmasına yönelik yeni bir proje çalışması başlatıldı. Projeye göre, Keçiören Metrosu’nun Kızılay bağlantısı çalışmaları sırasında dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınması planlanıyor.

Kızılay Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınmasına yönelik tartışmada taraflar ilk kez Radyo Trafik Ankara’da bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve projeye karşı çıkan Şehir Planlanmacıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim'din canlı telefon bağlantısıyla katıldığı radyo programında Emre Sevim'den skandal bir öneri geldi. "Dolmuşları ulaşımdan kaldıralım"

İNSANLAR EGZOZ GAZI YUTACAK


Emre Sevim yapılan projenin insan sağlığını tehdit ettiğini ifade ederek "Güvenpark'ta ciddi bir kaos var. Dolmuşlara binerken ciddi bir egzoz gazıyla karşı karşıyayız. Yurttaşlar şunun hayalini kursunlar bu dolmuşlar yer altına alındığında kapalı alanda nasıl hava soluyacağımızın hayalini kursunlar." dedi.

HANGİ ASIRDA YAŞIYORUZ


Emre Sevim'in bu sözlerine "Biz hangi asırda yaşıyoruz" diye yanıt veren Gökçek şunları söyledi;

"Bunların çözümünün olabileceğini düşünmüyor musunuz? Buradaki hava sirkülasyonunun rahatlıkla mevcut olan teknoloji ile dışarı atılabileceğini düşünemiyor musunuz? Böyle bir şey var mı?

ORTA KISMI AÇIK OLACAK

Yapılan projede zaten mevcut alanın orta kısmı açık. Yani yapılacak olan garajın ortası açık doğrudan doğruya egzoz gazı otomatikman dışarı çıkacak.

EMRE SEVİM'DEN SKANDAL ÖNERİ

Emre Sevim'in çözüm olarak dolmuşların ulaşımdan tamamen kaldırılmasını teklif etmesi Başkan Gökçek'i kızdırdı. Emre Sevim'e tepki gösteren Gökçek şu ifadeleri kullandı;

BU İNSANLARA YAZIK DEĞİL Mİ

Bu insanlara yazık değil mi? En güzel iş dolmuşları kaldırmak. Hadi gidelim birlikte bunu bir de dolmuşların önünde tartışalım. Ankara'da 2 bin 700 dolmuş var. Bu 2 bin 700 dolmuş da hizmetine devam edecek.

BAĞIRTA BAĞIRTA YAPARIM


Siz gidiyorsunuz mahkemeden karar alıyorsunuz. Bende ondan sonra yeni çözümler buluyorum. Ondan sonra kalkıyorum yapıyorum. Yaptıktan sonra bas bas bağırıyorsunuz. Protestolar yapıyorsunuz. Ben de diyorum ki; Sizi bağırta bağırta ben burayı yaoarım. Bugüne kadar ne kadar dava açtıysanız hepsinde haklı çıktım.