Leğen Ve Poşetle Kaydırdığı Yaşlılara Çocukluk Günlerini Yaşatıyor

Erzurum'un kültürü ile kış turizminin tanıtılması amacıyla internet sitesi kuran Yalçın, yaptığı organizasyonlarda bir araya getirdiği yaşlı insanları Palandöken'de leğen, poşet ve kızak ile karda kaydırarak adeta çocukluk günlerini yaşatıyor Yalçın: 'Amacım her tarafından tarih fışkıran, kendine has kültüre sahip Erzurum'u ve kış turizmini magazinleştirerek Türkiye'mize tanıtmak oldu' İstanbul Kartal Erzurumlular Derneği Başkanı Karadağ:'Palandöken'de poşet ve leğenler ile kaymak çok zevkli. Adeta çocukluğumuza döndük'

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'da kentin kültürü ile kış turizminin tanıtılması amacıyla internet sitesi kuran Salih Yalçın, yaptığı organizasyonlar ile buluşturduğu yaşlı insanları leğen, poşet ve kızak ile karda kaydırarak adeta çocukluk günlerini yaşatıyor.

Erzurum'da bir süre yerel televizyonlarda eğlence programları yapan Yalçın, ardından kentin tarihi ve turistik mekanları başta olmak üzere yörenin kış turizmindeki önemini tanıtmak amacıyla bir internet sitesi kurdu.

Yaptığı eğlenceli organizasyonların yanı sıra sitesinden yöre ve bölgedeki gelişmelere ilişkin haberler yayımlayan Yalçın, yine yörenin kış turizmini ve kültürünü yansıtan organizasyonlar düzenliyor.

Bu çerçevede zaman zaman yurt içi ve yurt dışından kente gelen yerli ve yabancı turistleri Palandöken Dağı'ndaki Kayak Merkezi'ne götüren Yalçın, burada çoğunluğu yaşlı insanları türküler eşliğinde leğen, poşet ve kızakla kaydırıp hem eğlenceli anlar yaşamalarına sebep oluyor hem de çocukluk zamanına geri götürüyor.

Etkinlikleri kamera ile çekim yapan Yalçın, bu çekimlerle hazırladığı 'Kardan Adam' programını da internet sitesinden yayımlayıp yöreyi geniş kitlelere anlatmaya çalışıyor.

Palandöken Kayak Merkezi'nde vatandaşların leğen, poşet ve kızaklar ile kaymaları ise ilginç görüntülere sahne olurken böylece vatandaşlar, hem çocukluk anılarını yaşıyor hem de türkü söyleyerek eğlencelerine renk katıyorlar.

Salih Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaklaşık 14 yıldır kentin kültür ve turizminin tanıtımına yönelik program yaptığını söyledi.

Yaptığı programlar ile vatandaşları eğlendirdiğini ifade eden Yalçın, 'Projelerimde her zaman önceliğim, toplumun en çok ihtiyaç duyduğu selamı, merhabayı ve tebessümü yaymak olduğu gibi amacım, her tarafından tarih fışkıran, kendine has kültüre sahip Erzurum'u ve kış turizmini magazinleştirerek Türkiye'mize tanıtmak oldu.' dedi.

Yalçın, 'kartv.net' isimli haber sitesi kurduğunu anımsatarak, yaptığı programları kendi sitesinden yayımladığını aktardı.

- '80'lik dedeler biz de kayarız dediler'

İnternet sitesinde yapımcı ve sunuculuğunu yaptığı 'Kardan Adam' adlı program ile sosyal medyada da gündeme geldiğini ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

'Snowboarda rakip olarak çamaşır leğenini gösterdim ve çamaşır leğenine de 'leğenboard' ismini verdik. Kente gelen bayan misafirleri bu çamaşır leğenleriyle kaydırdım. Bu görüntüler de medyada yer alınca köylerde bulunan 80'lik dedeler biz de kayarız diyerek beni köylerine davet ettiler. Dedelerin leğen ve kızaklarıyla kaymasını programımda işledim. Memleketime ve halkıma kısıtlı imkanlarla ve bütün güçlüklere rağmen bu denli ses getiren nitelikte tanıtım hizmetinde bulunmak beni gerçekten onurlandırıyor.'

- Vatandaşlar leğen ve poşetler ile kayarak keyifli anlar yaşıyor

İstanbul Kartal Erzurumlular Derneği Başkanı Nurcan Karadağ, Yalçın'ın girişimleri sonucu İstanbul'dan ikinci kez Erzurum'a gelerek leğen ve poşetler ile Palandöken Dağı'nda kayak yaptığını söyledi.

Karadağ, farklı kayak merkezlerine de gittiğini belirterek, 'Palandöken'de poşet ve leğenler ile kaymak çok zevkli. Adeta çocukluğumuza döndük. Erzurum dışından gelen arkadaşlarım da burayı ve leğen ile kaymayı çok sevdiler. Çok eğlenceli ve mutluyuz.' dedi.

- 'Bu zevki yaşamak lazım'

İzmir'den Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'ne gelerek poşetler ile kaydıklarını anlatan Halim Bütün de, 'Çok harika bir şey. Bu zevki yaşamak lazım. Çocukluğumuzu yaşıyoruz, çok zevk aldım.' ifadesini kullandı.

Harun Cici ise, poşetle kaymanın muhteşem bir duygu olduğunu ifade ederek, Yalçın'a bu tarz organizasyonlar düzenlediği için teşekkür etti.

Haşim Işık, güzel bir duygu yaşadığını belirterek, 'Çocukluk yıllarımıza geri döndük. Çok mutluyum.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA