Kaymakam Pişkin, Yapacağı Çalışmaları Anlattı

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, görev süresince yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Pişkin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'nın sanayi ve tarım başta olmak üzere gelişmiş bir şehir olduğunu söyledi.

Tosya Organize Sanayi Bölgesinin ilçenin yüz akı olduğunu dile getiren Pişkin, 'Tosya'da sanayi ve tarım alanlarının yanı sıra pek el atılmamış, işlenememiş turizm potansiyeli var. Tarımda çeltik başta olmak üzere ilçe tarımını masaya yatırıp bir yol haritası çıkarabilirsek Tosya için büyük bir iş yapmış oluruz.' dedi.

İlçenin 6 bin 400 öğrencisiyle eğitim öğretim konusunda iyi konumda bulunduğuna işaret eden Pişkin, öğrenci sayısının birçok ilçenin nüfusunu geçtiğine dikkati çekti.

Kampanya düzenleyerek okullardaki kütüphanelerine kitap takviyesi yapacaklarını anlatan Pişkin, şunları kaydetti:

'Bireysel anlamda çok başarılı olup aile içi huzursuzluk veya parçalanmış aile yapısı nedeniyle mağdur olan çocuklar var. Onları tek tek tespit ederek rehberlik hizmetinde bulunacağız, evlerinde ziyaret edeceğiz. Ben öğrenci iken 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kompozisyonum birinci gelince kaymakam beni ödül olarak dershaneye göndermişti. Sonra kendi kendime dedim ki 'o kaymakam bir Deniz kurtardıysa ben de on Deniz kurtarmalıyım'. Böylece kaymakam olmaya karar verdim. Bu nedenle eğitime önem veriyorum.'

Kaynak: AA