İzmir'de Eğitimini Tamamlayan Askerler Yemin Etti

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimini tamamlayan bin 591 asker için Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi Türkiye'nin pek çok ilinden gelerek, Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nı dolduran aileler, çocuklarının geçişini gururla izledi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimini tamamlayan bin 591 asker için yemin töreni düzenlendi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel askerlik eğitimlerini tamamlayan bin 591 asker için İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 366'ncı dönem asteğmen adayları, 38'inci dönem uzman erbaşlar ile 1997/1 tertip erler yemin etti.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan Ulaştırma Er Umut Uzunyayla yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, eğitimler sırasında başarılı olan askerlere belgelerini verdi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Ulaştırma Albay Nurettin Kutluyuva, geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapan askeri personelin babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Ulaştırma Albay Nurettin Kutluyuva, yaptığı konuşmada, yemin eden askerlerin yemine bağlı kalarak vazifeyi namus bilerek çalışacağına, vatan, bayrak ve şeref parolasıyla dürüstlük ve karakterden taviz vermeyeceğine inandığını belirtti.

Türk askeri olmanın bir onur olduğunu vurgulayan Kutluyuva, 'Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizdedir. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak, sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın, size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.' dedi.

- Aileler gururla izledi

Ulaştırma Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan askerler, tören geçişi yaptı. Türkiye'nin pek çok ilinden gelerek, Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nı dolduran aileler, çocuklarının geçişini gururla izledi. Geçişi dikkatle izleyen ve cep telefonu kameralarıyla kaydeden 7 bini aşkın asker yakını, geçiş esnasında çeşitli marşlar söyleyen askerleri sık sık alkışladı.

Tören geçişinin ardından, aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı buluşmalarda özellikle annelerin, asker çocuklarına yakın ilgisi dikkati çekti.

Kaynak: AA