Ilgaz Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Servis

Ilgaz Belediyesi, üniversite öğrencilerini ücretsiz taşıyacak.

Belediye Başkanı Arif Çayır, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe için büyük kazanç olan Çankırı Karatekin Üniversitesi Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun bahar döneminde 51 öğrenciyle öğretime başladığını hatırlattı.

Yüksekokulun 2016-2017 güz döneminde açılmasının planlandığını bildiren Çayır, ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle bunun yapılamadığını, öğrencilerin ilk dönem eğitimlerini il merkezine aldıklarını anlattı.

Yüksekokulun akademik yılın ikinci döneminde açıldığını dile getiren Çayır, 'Çankırı'da kalan öğrenciler mecburen yurt ve evlerini merkezde ayarladılar. Yurtlarla sözleşmeler yıllık yapıldığından ikinci dönem Ilgaz'a gelme şansları olmadı. Öğrenciler yol ücretleri nedeniyle yeni bir külfetin altında kalmasın diye Çankırı ile Ilgaz arasında servislerle görüşerek üniversite öğrencilerine ücretsiz yaptık. Öğrencilerimiz bu dönem ücretsiz olarak Çankırı'dan Ilgaz'a gelip gidebilecekler.' ifadelerini kullandı.

Ilgaz'a evini taşımak isteyen öğrencilere de yardımcı olacaklarına dikkati çeken Çayır, 'Çankırı'dan Ilgaz'a taşınacak öğrencilerimize belediyemizin araçlarını tahsis edeceğiz. Öğrencilerimiz, ücret vermeden eşyalarını Ilgaz'a taşıyabilecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA