Her Şey Otizmli Çocuklar İçin

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Her Şey Otizmli Çocuklar İçin
Eğitim çalışmaları bu kez anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Yunusemre Lions Derneği ile gerçekleştirilen etkinlik ile Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği’ndeki 11 çocuk sevimli dostlarıyla tanıştılar. Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce yürütülen projedeki asıl amaç, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve sokak hayvanlarına karşı nasıl davranacaklarını öğretmek. Bu kapsamda ekip, Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneğini ziyaret ederek, burada eğitim alan çocuklara, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezinden getirilen kedi, köpek ve tavşanı tanıştırdılar.

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Telat Türeli burada yaptığı konuşmada, “Derneğimizin ilk amacı otizmli çocuklar konusunda farkındalık oluşturmak. Otizmli çocuklarımızın bakımının eğitiminin nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili ailelerimiz ile görüşüyoruz. Çocuklarımızın yaşama nasıl katılmaları, ne yapmaları gerektiğini ne gibi zorluklar yaşanacağını hangi tedavileri görmesi gerektiğini hangi okula gidebileceğini anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Otizmli bir çocuk annesi olan ve aynı zamanda OFDER yönetim kurlunda görev alan Münire Turgutoğlu ise, “Oğlum 2006 yılında tanı aldı. Otizm o dönemde çok bilinen bir hastalık değildi. Maalesef tanımızı çok geç alabildik. Daha sonra çocuklarımızın eğitim hakkını alabilmek için çok yerden elimiz boş döndük. Yüzmeye götürdüğümüzde otizmli denerek çocuğumuz alınmıyordu. Herhangi bir spor merkezine veya parka götürdüğümüzde çocuklarımızdan kaçılıyordu maalesef. Arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve derneğimizi kurduk. Derneğimiz sayesinde otizmin bir hastalık değil farklılık olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Birlikten kuvvet doğuyor ve önyargılar kırılmaya başlıyor” şeklinde konuştu.

Bu anlamlı etkinliğin destekleyicilerinden olan Yunus Emre Lions Kulübü Dernek Başkanı Oğuz Ermeral, “Bir dostumuzun vasıtası ile otizme karşılaştık ve bu konuda toplumda algı eksikliğine inandık ve bu yönde çalışmalar yapmaya karar verdik. El ele bu algıyı değiştireceğimize inanıyorum” derken, Lions Yönetim Kurulu Üyesi Handan Ermeral ise, “Otizmin farkındalığın çok ağır ilerlediğini gördük. Destek almakta zorlandığını hissettik dostlarımızın. Söz konusu ailelerin de farkındalık sayesinde destek görmesini istedik. Toplumsal bir kuruluş olarak bir tuğla da biz koyalım istedik. Erken teşhis çocuklarımızın hayata uyum sağlamalarında çok büyük önem arz ediyor. Bu konuda da farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA