Gercüş'te 'Sen De Sporla Mutlu Ol Projesi'

Gercüş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Sen de Sporla Mutlu Ol Projesi' kapsamında 2 bin kitap dağıtıldı.

Proje kapsamında merkez, ilçe ve köylerdeki 48 okulda oluşturulan kütüphanelere 2 bin kitabın dağıtılımı yapıldı.

Gercüş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Soyvural, yaptığı açıklamada, kitap okumanın insanın konuşma, dinleme, anlama, yazma ve muhakeme etme melekesini geliştirdiğini söyledi.

İyi okuyup anlayan bireylerden başarılı, mutlu ve güçlü toplumların oluştuğunu ifade eden Soyvural, sadece öğrencilerin değil öğretmenlerin, idarecilerin, velilerin ve herkesin iyi birer okuyucu olması gerektiğini belirtti.

Bizzat koordinesini yaptığı proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 3 bin öğrencinin beraberindeki öğretmenleri ile katıldığı 'Sende Sporla Mutlu Ol Projesi' ile Gercüş'teki öğrencilerin de okuma alışkanlığının geliştiğini ifade eden Soyvural, şunları kaydetti:

'Kitap ve okumaya ilgi ve alakanın arttığı bunun da ilçemizin eğitim kalitesinin ve öğrenci başarısının artmasına büyük katkı sağlayacağı inancını taşıyorum. Bu vesileyle 'Sende Sporla Mutlu Ol Projesi' kapsamında köy ve merkezde olmak üzere toplam 48 okulumuzda kütüphane oluşturuldu. Bu dağıttığımız yaklaşık 2 bin kitap, oluşturulan kütüphanelere yerleştirilip öğrenci ve öğretmenlerimizin yararına sunulmuştur.

Bu okullarımızın bulunduğu mahalle ve köylerdeki vatandaşlarımızın da bu kütüphanelerdeki kitaplardan özellikle yararlanmasını istiyoruz.'

Kaynak: AA