Eskişehir'de Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi Çalıştayı

Tepebaşı Belediyesi’nin paydaşlığında ilkokul ve ortaokulların oluşturduğu Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. 8. Dönem ikinci çalıştayı birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu.

Eskişehir'de Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi Çalıştayı
Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ortak protokolüyle yürütülüyor. Çalıştaya 52 öğrenci, 17 koordinatör öğretmen, Eko- Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Bahri Ağaoğlu, Eko-Okullar Yürütme Kurulu üyesi Sinem Sağıroğlu Er katıldı.

Meclis başkanı Özel Atayurt Ortaokulu öğrencisi Melis Nil Aysu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Meclis başkan yardımcıları Milli Zafer İlkokulu öğrencisi Gülce Nur Gazan ile Ahmet Sezer Ortaokulu öğrencisi Serenay Günşen’in yaptığı yoklamanın ardından meclis eş başkanı Özel Çağdaş Ortaokulu öğrencisi Ayşe Zeren Tekkalmaz tarafından gündem maddeleri okundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

Eko-Okullar İl Koordinatörü Ahmet Sezer Ortaokulu öğretmeni Nadir Erdem, mart ayı Orman Haftası fidan dikim etkinliği, nisan ayında yapılacak “Ormanda Bir Gün” doğa eğitimi hakkında video gösterimi ile meclis üyesi ve koordinatör öğretmenleri bilgilendirdi. Çalıştayda ilkokul öğrencileri Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi’nde atıkların geri kazanımı sunumunu dinlediler, ardından atık kâğıtlardan kâğıt yapımını uygulamalı olarak izlediler.

Ahmet Sezer, Özel Atayurt, Çağfen, Sakarya Ortaokullarından öğrencilerin oluşturduğu üç ayrı çalıştay grubu; “Köyden Kente Göç ve Hızlı Şehirleşme, Su Kaynaklarının Azalması ve Su Kıtlığı ile Kömürden Elektrik Enerjisi Üreten Termik Santrallerin Tarım, Hayvancılık, Hava Kirliliği ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Olumsuz Etkileri” üzerinde beyin fırtınası yaparak sunum hazırladılar. Grup sözcüleri aracılığıyla meclis üyelerine sundular. Çalıştay; Özel Atayurt, Çağfen ve Sakarya okullarının Eko-Okul etkinliklerinden örnek sunumlarla tamamlandı.
Kaynak: İHA