Eruh'ta Taşımalı Eğitim Güvenliği Toplantısı

Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç başkanlığında taşımalı eğitim güvenliği toplantısı yapıldı.

Eruh Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, okul servisleri ve taşımalı eğitim servis araçlarında, trafik güvenliği bakımından alınması gereken denetime yönelik tedbirler konuşuldu.

Kaymakam Dayanç, okul servislerinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine taşınmasının kendilerinin birinci derecede sorumluluğunda olduğunu ifade eden Dayanç, çocukların kendilerine emanet olduğunu belirtti.

Bu işin denetimi ne kadar yapılsa da asıl görevin servis şoförlerine ve taşıma şirketine düştüğünü vurgulayan Dayanç, 'Çünkü bizim 24 saat denetim yapma şansımız yok. Her halükarda denetimler yapmakla birlikte sorumluluk gerektiren bir husus. Belli standartlarla korumamız ve bu standartlar çerçevesinde de azami bir şekilde gerekli dikkati göstermemiz gerekiyor. ' dedi.

En küçük ihmalkarlığın ve dikkatsizliğin çok büyük sorunlara neden olduğunun altını çizen Dayanç, şunlar söyledi:

'İnsanlar en değerli varlıklarını sizlere, servis şoförlerine emanet ediyor. İnsanlar en önemli varlıklarını size emanet ediyorsa sizlere güveniyor demektir. Sizlerin de bu güveni istismar etmemeniz, bu güveni sarsacak bir harekette bulunmamanız, çok dikkatli olmanız icap ediyor. En küçük ihmal, en küçük dikkatsizlik inanılmaz sorunlara yol açabiliyor.'

Toplantıya, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Taş, İlçe Jandarma Komutanı Enes Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, okul müdürleri ve servis şoförleri katıldı.

Kaynak: AA