'Dilimizi Koruyalım' Projesi Kapsamındaki Yarışmalar Sonuçlandı

Türkçeye sahip çıkmak adına geçtiğimiz günlerde Sincan Belediyesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Dilimizi Koruyalım” projesinin protokolü imzalanmıştı. Proje kapsamındaki yarışmalar sonuçlandı ve ödül töreni Sincan’da büyük bir katılımla gerçekleşti.

'Dilimizi Koruyalım' Projesi Kapsamındaki Yarışmalar Sonuçlandı
Türkçeye sahip çıkmak adına geçtiğimiz günlerde Sincan Belediyesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Dilimizi Koruyalım” projesinin protokolü imzalanmıştı. Proje kapsamındaki yarışmalar sonuçlandı ve ödül töreni Sincan’da büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene; Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yrd. İhsan Yalçınkaya, Türk Dil Kurumu Bilimsel Araştırmalar Müdürü Yaşar Yılmaz ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.



Ödül töreni Sincan’da yapıldı

Ankara’nın 25 ilçesindeki tüm resmi ve özel okulların katılımıyla gerçekleşen proje kapsamında, ilkokul öğrencileri kitap ayracı hazırlayacak, ortaokul öğrencileri mani yazacak, lise öğrencileri ise afiş tasarlayacaktı. Sadeliğini yitiren Türkçenin korunmasının ve yabancı kültürlerden arındırılmasının hedeflendiği projede dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olmak üzere toplam dokuz öğrenci Sincan Erkan-Volkan Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen törenle ödüllendirildi.

Birinciye ödül Başkan Tuna’dan

Ankara genelinde mani yazma etkinliğinde birinci olan Keçiören Osmansin Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Işık’a ödülünü Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna verdi. Programda özellikle çocuklarda ve gençlerde bu bilincin oluşturulmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Tuna, “Biliyoruz ki bir milleti millet yapan en önemli değerdir dil. Türkçemiz yeryüzünde konuşulan en büyük diller arasında yer almaktadır. Türkçenin korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra gelecek kuşaklara anlamlı bir miras olarak aktarılabilmesi de büyük önem taşıyor” dedi.



"Önemli olan gençler"

Özellikle çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesi noktasında hayata geçirilen projelere büyük önem verdiğini belirten Başkan Tuna, “Dilimizi Koruyalım projesiyle de çocuklarımızda ve gençlerimizde günlük hayatta Türkçemizde var olan kelimeler yerine, yabancı kelimeleri kullanmaktan kaçınmamız gerektiği bilincini oluşturduğumuza inanıyoruz. Yarışmada emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu projenin içinde yer almaktan çok mutluyuz” diye konuştu.



Başkan Tuna’ya ödül

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya da programda plaket takdim edildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, “Sincan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna’nın maddi ve manevi desteğini hep hissettik. Kendisine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA